המנגיומה - מולד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המנגיומה - מולד
    נופית
    12/07/2011

שלום,
    אני בת 22 ונולדתי עם המנגיומה בכמה איברים בגוף באופן מפוזר ולא אחיד. מגיל קטן ידענו שישנם מקומות שההמנגיומה חיצונית ורואים אותה על פני העור וישנה המנגיומה פנימית שאינה ניראת לעיין ואצלי שנייהם קיימים.
    אני פונה אליך כיוון שאני רוצה לעשות ניתוח להגדלת חזה ואני רוצה לדעת האם אני צריכה לעבור איזשהי בדיקה מקיפה לגביי המיקום המדוייק של ההמנגיומה בכל הגוף ואם כן היכן זה מיתבצע? והאם זה בהכרח משהו שצריך להילקח בחשבון בלכתחילה?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המנגיומה - מולד

הוספת תגובה

• המנגיומה - מולד - תגובה

ד``ר טל סולומון
    12/07/2011

שלום נופית,
    המנגיומות הנן גידול שפיר (מסוגים שונים) של כלי דם, ומיקומן משתנה - עורי או באיברים פנימיים. ברוב המקרים, הנגע לא צריך טיפול מיוחד, למעט מקרים בהם הגדילה מהירה או מדממת או כיו"ב.
    אין צורך לבדיקות למיקום המנגיומות לפני הגדלת שד, ועל כך יוכל לתת דעתו הפלסטיקאי שמטפל בך. לגבי ההמנגיומות, אני משוכנע שאת במעקב מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו