מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמישות כלי דם, לחץ דם מרכזי.חנן18/08/2011
הבוקר התפרסם באתר מוטקה מאמר שמספר על בדיקה חדשה שמודדת את גמישות כלי הדם. במאמר מודגשת חשיבותה של בדיקה זו. במאמר גם מודגשת חשיבות מדידת לחץ הדם המרכזי, העדיפה על מדידת לחץ הדם בזרוע. לצערי לא נאמר בכתבה אם מדובר במדידות זמינות לכל אחד, ואיך ואיפה מבצעים אותן. מה אתם יכולים לומר בנושאים אלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות כלי דם, לחץ דם מרכזי. - תגובה
ד``ר טל סולומון18/08/2011שלום חנן,
בעולם הרפואה ישנם לא מעט מחקרים רפואיים, בחלקם מהווים מדד מחקרי, ורק למיעוט יש גם אימפליקציה טיפולית.
טרשת עורקים הנה מחלה אשר פוגעת בשקיעת רבדים טרשתיים בעורקי הגוף. תחילת המחלה אצל כל האוכלוסיה מאז גיל ינקות, אך מהירות התקדמות המחלה נובעת מסיבות מולדות ומסיבות נרכשות, ולמעשה שילוב שלהן. ידוע כי סוכת, עישון, יתר שומני דם ויתר לחץ דם תורמים למימדי המחלה ולמהירות התקדמותה. כפי שציינתי, כולנו סובלים במידה זו או אחרת מהמחלה, אך הטיפול כיום מכוון ברמות שונות - המניעה או האטת המחלה ע"י איזון גורמי סיכון, הפסקת עישון פעילות גופנית וכד', יחד עם מפחיתי שומנים ותרופות למניעת איגור טסיות (ועוד תרופות אשר יעילותן מוגבלת יותר) מאידך, ישנם חולים אשר הטיפול השמרני והמניעתי לא הספיקו, ויש לטפל בהם ניתוחים וצנטורים (המקצוע בו ני עוסק).
אומדן מידת המחלה ומיקומה קריטי. מחקרים רבים נמצאים היום בעיצומן, אשר מנסות למדוד לחץ דם, מהירויות זרימת דם גמישות עורקים ועובי דופן העורק - כולם למעשה מהווים אומדן למידת המחלה. איני סבור שיש התוויה לבדיקות סקירה כאלו לכלל האוכלוסיה, עקב מחירן, הזמן שהן נוטלות, ובגלל המסקנות המאוד לא חד משמעותיות שלהן. אביא מספר דוגמאות:
מדידת לחץ דם נעשית ע"י האזנה לזרימה בעורק בגפיים, בעת שלחץ מופעל על העורק ופוחס אותו. ההנחה בבדיקה זו כי העורק מספיק רך על מנת לפחוס ולהפסיק בו את הלחץ/זרימה, ואת הלחץ המועבר מודדים. אך אצל חולים עם פגיעה בדופנות העורקים, ישנה בעיית גמישות העורקים, ואז הערך מספרי לא מדוייק. מכאן, שניתן למדוד בדרכים עקיפות לחץ, כמו מדידת זרימה וכד'.
בבדיקת דופלר מודדים שינוי בגל זרימה בעת שינוי מהירות זרימה. מהירות הזרימה משתנה כאשר הצינור בו זורם הנוזל, משנה קוטרו - לדוגמא בהצרות עורקית עקב מחלה טרשתית.
לסיכום - בדיקות מודרניות אלו חשובות לצורך אומדן מצב העורקים. אין צורך בבדיקה על בסיס קבוע שלהן, אלא כאשר ישנה מחשבה על צורך או מעקב צמוד אחר חולה עם בעיה עורקית או לחץ דם, אשר הבדיקות הזמינות כיום (פשוטות, לא חודרניות, מדוייקות וזולות!!) אינן עונות על שאלות אבחון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמישות כלי דם, לחץ דם מרכזי,
חנן20/08/2011שלום ד"ר סלומון, תודה על התשובה המפורטת. אני מתייחס לפיסקה בתשובתך שדנה בשיטה הרגילה למדידת לחץ דם, ובכך שהשיטה מניחה גמישות מסוימת של כלי הדם. אנחנו, באתר מוטקה, כבר אנשים זקנים, ואני בטוח שכלי הדם שלנו כבר פחות גמישים מהממוצע. לכן נדרש יותר לחץ כדי לפחוס אותם. אני והבנות שלי מודדים לחץ דם באותה שיטה, והרופא שלנו רוצה שאני אגיע לאותו לחץ דם כמו הצעירים. משהו נראה לי לא הגיוני בזה. אני טועה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?