מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדניאל21/08/2011
שלום, אני בת 31, אחרי PE וTIA חולף.
יש לי קרישיות יתר ואני מטופלת כרגע בקלקסן מאחר והיה לי DVT.
ברקע תת פעילות בלוטת התריס, היפרלפדמיה מטופלת תרופתית (קרסטור ואזיטרול) וPFO.
העניין הוא כזה , בבדיקת דופלקס שעשיתי בשל כאבים בשוק רגל שמאל נתגלו הממצאים הבאים:
הודגם לחץ של עורק האיליאק הימני על וריד האיליאק המשותף בצד שמאל. הודגמה זרימה נמוכה יחסית בורידים האיליאקיים ובוריד הפמוראלי המשותף בצד שמאל במנח של שכיבה על הגב.
הודגמה העתעבות של דופן הוריד הנראת כתהליך טרומבוטי ולא חסימתי בוריד האיליאק המשותף בנקודת הלחיצה.
הודגם טרומבוס מאורגן יש ולא חסימתי באחד מהורידים הפרונאליים ובאחד מהורידים הטיביאליים האחוריים בשוק.
MRA היצרות משמעותית של וריד האיליאק השמאלי כתוצאה מלחץ של עורק האיליאק הימני.
אני אמורה לעבור צינתור בבטן ולפתוח את הוריד ולהכניס סטנט.
האם בעיית המסתמים תסתדר לאחר הרחבת הוריד??? האם גם לאחר הפעולה ייתכנו כאבי רגל??? מה דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי21/08/2011שלום לך
לרוב המסתמים ניזוקים באופן כרוני בעקבות פקקת = DVT ומגיעים למצב של אי ספיקה כרונית במערכת הורידים העמוקים אולם יש לא מעט מקרים ביותר משליש בהם למרות אירוע הפקקת העמוקה, השסתומים חוזרים לתפקד ואין מצב של אי ספיקה. תפקוד השסתומים תלוי גם בנרחבות הפקקת מלכתחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאל22/08/2011ראשית תודה רבה על התשובה..
האם לאור הממצאים ניתן לומר כי הפקקת הייתה נרחבת??
האם האי ספיקה גורמת לכאבים ברגל ?? ובמצב שבו כשבר יש מספר טרומבוסים האם המצב עוד הפיך בכלל??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יאיר גלילי22/08/2011שלום שוב
נמצאה פקקת ברורה בחלק מורידי השוק והתעבות שחשודה לפקקת חלקית באזור הלחץ בוריד האיליאקלי באגן. אם יש רק פקקת בשוק, מדובר בפקקת לא נרחבת. פקקת נרחבת מערבת גם את ורידי הירך ואף האגן. איננו בטוחים שיש פקקת בוריד האגן וייתכן שמדובר רק בתגובת הדופן ללחץ. אי ספיקה עלולה לגרום לכאב . יש עוד סיכויים למצב הפיך אצלך כלומר למצב בו לא תהייה אי ספיקה כרונית אך רק בדיקת דופלקס לאי ספיקה בעוד מס' חודשים תוכל לקבוע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?