ורידים חמורים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורידים חמורים בהריון
    גילת
    08/01/2012

שלום,
    אני בהריון רביעי. בת 31, רזה. בהריונות קודמים סבלתי מדליות במפשעה שהחמירו מהריון להריון.
    מספר חודשים לפני ההריון הנוכחי התחלתי לסבול מעייפות וכאבים ברגליים. הרופאה שלחה אותי לדופלר שיצא תקין ואמרה שכנראה מדובר בזרימה חלשה. היא הורתה לי ללבוש גרביים אלסטיות וכן לקחת ויטמין E והטיפול אכן הקל על הבעיה.
    כעת אני בחודש שישי של הריון. מהחודש השני של ההריון אני סובלת מכאבים חזקים במפשעה שרק הולכים ומחמירים ויש שם ורידים בולטים ונפוחים. גם הרגליים מלאות ב"קורי עכביש". אני גורבת גרביים אלסטיות ולובשת v brace אך המצב ממשיך להחמיר. בתחילת ההריון הגניקולוגית אמרה לי להפסיק לקחת את ויטמין הE.
    מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים? אני בקושי מסוגלת לעמוד יותר מדקה. לפעמים אני מרגישה את הכאב גם בישיבה.
    האם יש דרך לטפל לאחר ההריון? (לאחר ההריון הקודם לא נשארו סימנים לדליות במפשעה ולכאורה לא היה במה לטפל).
    האם לגיטימי לקחת ימי מחלה/ שמירת הריון?
    האם יש סיכונים או סיבוכים בלידה בגלל הבעיה?
    תודה רבה,
    גילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ורידים חמורים בהריון

הוספת תגובה

• ורידים חמורים בהריון - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    09/01/2012

שלום לך.
    בזמן הריון ישנם שני גורמים להופעת ורידים בולטים – דליות באזור הנרתיק. האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן, דבר שגורם להפרעה בזרימת הדם בורידים מהאגן וגם מהרגלים וכתוצאה מכך הורידים מתחילים להתרחב ולבלוט, וגורם שני הוא רמת ההורמונים הגבוהה ממקור השיליה שגם גורמים להרחבת כלי הדם . לאחר הלידה באופן הדרגתי לרוב המצב חוזר לקדמותו. בזמן ההריון ממליץ על שכיבה מידי פעם על מזרן או משטח משופע כך שכפות הרגלים מעל גבה החזה.
    תתייעצי עם הגינקולוג על אפשרות שימוש במשחה בשם וונורוטון שיכולה להקל על הכאב כאשר מורחים אותה על הורידים הכואבים.
    חודשיים לאחר הלידה ניתן לטפל ביעילות בורידים שמקורם ברגל אך לא באלה שמקורם באגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו