מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ורידים חמורים בהריוןגילת08/01/2012
שלום,
אני בהריון רביעי. בת 31, רזה. בהריונות קודמים סבלתי מדליות במפשעה שהחמירו מהריון להריון.
מספר חודשים לפני ההריון הנוכחי התחלתי לסבול מעייפות וכאבים ברגליים. הרופאה שלחה אותי לדופלר שיצא תקין ואמרה שכנראה מדובר בזרימה חלשה. היא הורתה לי ללבוש גרביים אלסטיות וכן לקחת ויטמין E והטיפול אכן הקל על הבעיה.
כעת אני בחודש שישי של הריון. מהחודש השני של ההריון אני סובלת מכאבים חזקים במפשעה שרק הולכים ומחמירים ויש שם ורידים בולטים ונפוחים. גם הרגליים מלאות ב"קורי עכביש". אני גורבת גרביים אלסטיות ולובשת v brace אך המצב ממשיך להחמיר. בתחילת ההריון הגניקולוגית אמרה לי להפסיק לקחת את ויטמין הE.
מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים? אני בקושי מסוגלת לעמוד יותר מדקה. לפעמים אני מרגישה את הכאב גם בישיבה.
האם יש דרך לטפל לאחר ההריון? (לאחר ההריון הקודם לא נשארו סימנים לדליות במפשעה ולכאורה לא היה במה לטפל).
האם לגיטימי לקחת ימי מחלה/ שמירת הריון?
האם יש סיכונים או סיבוכים בלידה בגלל הבעיה?
תודה רבה,
גילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים חמורים בהריון - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/01/2012שלום לך.
בזמן הריון ישנם שני גורמים להופעת ורידים בולטים – דליות באזור הנרתיק. האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן, דבר שגורם להפרעה בזרימת הדם בורידים מהאגן וגם מהרגלים וכתוצאה מכך הורידים מתחילים להתרחב ולבלוט, וגורם שני הוא רמת ההורמונים הגבוהה ממקור השיליה שגם גורמים להרחבת כלי הדם . לאחר הלידה באופן הדרגתי לרוב המצב חוזר לקדמותו. בזמן ההריון ממליץ על שכיבה מידי פעם על מזרן או משטח משופע כך שכפות הרגלים מעל גבה החזה.
תתייעצי עם הגינקולוג על אפשרות שימוש במשחה בשם וונורוטון שיכולה להקל על הכאב כאשר מורחים אותה על הורידים הכואבים.
חודשיים לאחר הלידה ניתן לטפל ביעילות בורידים שמקורם ברגל אך לא באלה שמקורם באגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?