מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת PVD + בירגר ברגליים .שמוליק01/04/2012
שלום, אני גבר בן 42 הסובל ממחלת PVD , לאחרונה הוחמרה בעייתי והופנייתי לצינטור ברגל , לצערי לא הצליחו לצנטר אותי בטענה שההסתימה ברגל חמורה מידי
ואבחנה שכנראה אני חולה במחלת בירגר (דופלר רגל שמאל 0.3 ורגל ימין 0.55)נשלחתי לביתי אם המלצות לבצע הליכות מרובות וכמובן לא לעשן וכדורי אספירין .
האם ניתן לעשות דברים נוספים או טיפולים כדי התגבר על המחלה או להקל .
האם יש תרופות נוספות או תזונה לטפל במחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת PVD + בירגר ברגליים . - תגובה
ד``ר טל סולומון01/04/2012שלום שמוליק.
הדיון והמידע כאן הוא רק בהסתמך על מה שציינת, ואין לי מידע לגבי יתר הפרמטרים!!!
מחלת בירגר, או בשפה המקצועית - Thromboangeitis obliterans - הנה מחלה דלקתית אשר פוגעת בעורקיקים, ורידונים ועצבי הגפיים. בניגוד למחלת PVD המתאפיינת בשקיעה במשך שנים של רבדים טרשתיים בעורקים בעלי קוטר בינוני וגדול, בייחוד ברגליים וב"פסיחה" על עורקי הגפיים העליונות, מחלת בירגר פוגעת בתהליך דלקתי בקצוות הגפיים ועם השנים מתקדמת לכלי הדם הגדולים. לא ברור לגמרי מה מפעיל את מחלת בירגר, אך הפסקה לגמרי של עישון יכולה לעצור את המחלה. כמובן שכלי הדם שנסתמו אינם הפיכים עוד, ואנשים צעירים מאבדים את בהונותיהם ואצבעותיהם. בעת שהטיפול בכלי דם גדולים יכול להעשות ע"י צנטור להרחבה, או מעקף של אזור מוצר/חסום, במחלת בירגר הטיפול הניתוחי או הצנטור אינם מתאפשרים (עקב גודל כלי הדם הסתומים). הטיפול המקובל כיום הוא הפסקת עישון לחלוטין, נטילת אספירין, מפחיתי שומן ופעילות גופנית. כמו כן ניתן לנסות לטפל בתרופות מרחיבות כלי דם כמו אילומדין - תרופה אשר יכולה לשפר את הזרימה בכלי דם קטנטנים שעדיין לא חסומים. טיפול נוסף אפשרי הנה כריתת אהוד סימפטטי באזור לומברי ו/או בבית החזה - טיפול זה מטרתו הרחבה עצבית של כלי הדם בגפיים. בכל מקרה, עליך להיות במעקב רופא כלי דם אשר יוכל ליעץ לך בהמשך את דרכי הטיפול. רק הפסקה של העישון תאפשר את עצירת המחלה ונסיון מנעת התקדמותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירגר
איל26/04/2012אני בן 44 חולה בירגר. קטוע כבר רגל שמאל,וימין בדרך.מעשן הרבה,ולא יכול להפסיק. ניסיתי הכל,באמת הכל.השלמתי מזמן עם הגורל.מנסה לחיות כל יום מחדש.עם המצב,הכאבים הנוראיים,ועם ההתמודדות. אף אחד לא יכול לעזור לך,רק אתה לעצמך. הייתי שמח לכתוב משהו אחר,אבל אלו החיים. אם אוכל להיות לעזר,אשמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירגר - תגובה
ד``ר טל סולומון27/04/2012כבר עזרת!
אולי מי שלא הגיע למצב שלך יפסיק לעשן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי.או שתמצא תרופה שתעזור
איל27/04/2012העולם סובב על ממון,ומושקע היכן שיש "לקוחות",בנושא סרטן סוכרת וירוסים ועוד.לצערי,אין מספיק ברגריסטים.או מי שממוחיותו בכך. לפעמים המזל משחק תפקיד. אחכה למזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיזהר...
א.ל.29/04/2012בקצב הזה לא ישארו לך גפיים כדי לעשן איתם ואז תצטרך למצוא פתרון יצירתי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיזהר... - תגובה
ד``ר טל סולומון29/04/2012נכון מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?