בעיה מסובכת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מסובכת?
    עלמה
    03/05/2012

שלום בת 60 סכרת 2 לא מאוזנת 4 חודשים אחרי צינתור. לחץ דם מאוזן עם תרופות. אין שומנים בדם ובדיקות הדם לתפקוד כליות טובות. יש לי פריחה בכל הגוף ובצקת בכף רגל אחת. הפריחה לא מגרדת ועל הגוף היא נחלשה ונשארו רק גבשושיות בהירות. על הרגליים הפריחה אדומה וברגל אחת גם בצקת חזקה מהקרסול וכולל כף הרגל כשבקשת כף הרגל כאבי תופת ונפיחות. רופא עור שלח אותי לביופסיה אבל זה לוקח זמן לרוץ בין מרפאות ורופאים. רופא העור בבי"ח אמר עוד לפני הביופסיה שמדובר כנראה בפריחה פפולרית או פורפוראלית. עשיתי דופלר ורידים ורק בשבוע הבא תהיה תשובה. אני נוטלת את הכדורים: גלוקופז',אלדוספירון 25, אמריל 2 מ"ג, וקטור 160, אלטרוקסין 150 מ"ג, קרדילוק, וזודיפ 10, פלוויקס. המון כדורים ..... בצקת ברגל ירדה עם תחילת נטילת אלדוספירון אבל הרגל קשה, מעט נפוחה וקשת כף הרגל כואבת כל היום. מה דעתך? יש פתרון למצב? להתייחסותך אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מסובכת?

הוספת תגובה

• בעיה מסובכת? - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    04/05/2012

שלום לך
    בצקת בקרסול וכף הרגל אכן עלולה להיגרם בין השאר בשל אי ספיקת ורידים ועל זה נקבל תשובה בקרוב לאחר שתבצעי את בדיקת הורידים המתוכננת. אם אכן יש אי ספיקה, תודיעי לי ואנחה אותך מה ניתן לעשות. בנוסף לנ''ל, בצקת יחד עם כאב עלולה להיגרם מתהליך דלקתי במפרקים או ברקמות לכן ממליץ לפנות לבדיקת אורטופד, ואם אינו מוצא בעיה, לבדיקת רופא ראומטולוג.
    באשר לפריחה ייתכן וחלק מהבעיה בכף הרגל ויתכן ולא ואם וכאשר תגיעי לראומטולוג, תמסרי לו את הנתון הזה ותוסיפי את תוצעת הביופסיה אם תבוצע עד אז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו