משמעות בדיקת דופלר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות בדיקת דופלר
    זמירה
    25/07/2012

בעקבות ניתוח קיסרי ביונו 1997 נוצר לי קריש דם במפשעת רגל שמאל.לאורך השנים תוצאות הדופלר היו זהות דהיינו: טרומבוס לא חסימתי בוריד האיליאקי ברגל שמאל.טרומבוס החוסם את הוריד האיליאקי החיצוני ברגל שמאל.טרומבוס לא חסימתי בוריד הפמוראלי המשותף ובוריד הספון ברגל שמאל.בחודשיים האחרונים בסמוך למחזור נוצרת בליטה נפוחה ומורגשת שמאוד כואבת ושורפת לי בצד שמאל של הבטן.לאחר קבלת המחזור זה נרגע .עקב כך הלכתי לדופלר שממצאיו בנוסף למפורט לעיל :הודגם קולטרל ורידי מפותח היוצא ככל הנראה מהוריד הפמוראלי המשותף ופונה לחלקו הלטראלי של האגן השמאלי וכן צויין שלא ניתן לשלול קיום של טרומבוס לא חסימתי בקולטראל ורידי זה. אני נוטלת אספירין 100 מ"ג ביום של קרטייה. שאלתי מה משמעות הממצא הנוסף?האם יש דרך לטפל בזה בלי ליטול קומדין,בהתערבות חיצונית או באופן אחר ?כי הייתי מאוד רוצה להמנע מהכדור הזה. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משמעות בדיקת דופלר

הוספת תגובה

• משמעות בדיקת דופלר - תגובה

ד``ר טל סולומון
    25/07/2012

לפי מה שאת מתארת מדובר בחשד לפקקת במערכת ורידים שטחית. באם אינך ידועה כסובלת ממחה של קריית תר, הרי שניתן לטפל בך ע״י אספירין. מעורבות המערכת העמוקה או סמיכות יתר של מערכת שחת לעומקה עם פקקת, מכתיבה טיפול בקלקסן או קומדין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות בדיקת דופלר - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    25/07/2012

שלום לך
    לפי תיאורך סבלת ב1997 מפקקת במערכת הורידים העמוקה הראשית שמנקזת את הרגל השמאלית כולל מעורבות של וריד האגן. כעת ישנו גם חשד להופעה חדשה של קרישי דם ולפקקת חלקית בוריד עוקף באגן . הבליטה המכאיבה בבטן שמאלית בזמן מחזור ייתכן והינה אותו ווריד או וריד אחר שטחי יותר שהתרחב בעקבות החסימה בווריד האגן ושבתוכו קרוב לודאי קריש דם.
    ממליץ לך בשלב ראשון לעבור בדיקת דם לקרישיות יתר = טרומבופיליה שתישלחי אליה ע''י רופא המשפחה. לפי התוצאות הוא ישקול האם לשלוח אותך להמטולוג מומחה לקרישה לצורך שקילת טיפול נוגד קרישה באופן קבוע בנוסף לאספירין שאת נוטלת.
    המטרה היא להפחית סיכון להופעת אירועים נוספים של פקקת וכן להפחית סיכון לתסחיף ראתי שעלול להיות מסכן חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו