מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- DVT במושתל כליהאשר י09/12/2012
שלום אני מושתל כליה על רקע כליות פוליציסטיות מזה 5 חודשים.ברגל בצד הכליה המושתלת אובחן לפני 80 יום DVT ,כנראה עקב לימפוצלה על הכליה המושתלת ונקז שהוכנס לשבועיים.בבדיקה לפני 3 שבועות עדיין יש DVT.לוקח קומדין 12.5 ליום INR 2.5.לפני חודש היה לי שתן דמי והרופא טען שזו תופעה נפוצה בקומדין.השבוע שוב שתן דמי עם כאב בציסטות בכליה וחום וירידה בברזל ובהמוגלובין.הרופא ביקש להפסיק לאלתר את הקומדין בטענה שבמצבי הוא גורם סיכון ובלאו הכי עוד 10 ימים צריך להפסיק כי ידוע מקור הפקקת.כמובן טיפול אנטיביוטי ,B12 וחומצה פולית.
השאלה היא וכאן החשש אם להפסיק לחלוטין את הקומדין,האם זה מקובל כשידוע מקור הפקקת להפסיק קומדין גם כשהפקקת עדיין קיימת?מה היית ממליץ לעשות,לבדוק,לשקול?אני מאוד חושש מהסיטואציה .
סליחה על האריכות ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT במושתל כליה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/12/2012שלום
מטרת הקומדין היא למנוע התפשטות הקריש ושליחת תסחיפים מסכני חיים לכיוון הריאות.
עם הזמן הקריש מתארגן באופן שנעשה מוצק והסיכוי לתסחיפים יורד. זו הסיבה שניתן להפסיק את נוגדי הקרישה מסוג קומדין והדומים לו לאחר 3 חודשים במקרה של פקקת משנית ללחץ מקומי כפי שתיארת.
כיוון שהחל דמם פעיל, צריך בהחלט לשקול הפסקת הקומדין לנוכח הזמן שחלף מאז הופעת הDVT כאשר נראה לי שניתן לותר על 10 הימים הנותרים.
לסיכום, אני נוטה להסכים עם המלצת הרופא שלך שעוקב אחריך ומכירך מקרוב.
יש הכניס למערכת השיקולים גם את גובה הקריש. האם מגיע לווריד הנבוב התחתון או מסתיים בווריד האגן. במקרים מסויימים יש לשקול החדרת פילטר דרך צינתור שיכול לעצור תסחיפים מסוכנים גם בלא טיפול בנוגדי קרישה. איני יכול מעל דפי הפורום להמליץ בעד או נגד טיפול זה ובמידת הצורך ממליץ שהרופא המטפל שלך יתייעץ עם רופאים רדיולוגים העוסקים בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?