ורידים ברגליים וחסימת וריד במפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורידים ברגליים וחסימת וריד במפשעה
    אפרת
    14/02/2013

שלום,
    במהלך כל הריוני סבלתי מורידים בולטים וכואבים ברגליים ווריד מורחב במפשעה.
    בבדיקת דופלקס ורידים נמצא שאי הספיקה נמצאת בורידים השטחיים בלבד ואין ממצאי DVT.
    לאחר הלידה הוריד במפשעה החל לכאוב ולאחר בדיקת דופלקס נוספת אובחנה חסימה של 2 ס"מ - קיבלתי טיפול זריקות קלקסן במשך שבועיים. הכאב במפשעה עבר, אך אני עדיין מרגישה באיזור גוש שניתן למישוש בקלות.

אני הולכת עדיין עם הגרביונים האלסטיים וחגורת בטן (בהמלצת הרופא המטפל), אך עדיין סובלת מכאבים ברגליים בעיקר בזמן מנוחה (תופעה שאני לא מכירה מזמן ההריון).
    הרופא המטפל טוען שמכיוון שמדובר מורידים ממקור vulvar הטיפול שכנראה יש לקחת בחשבון הוא ניתוח.
    1. האם כאבים בזמן מנוחה נורמליים ומדוע הם מופיעים רק עכשיו?
    2. האם זה בסדר שהגוש עדיין קיים?
    3. מה זה אומר מקור vulvar? ומהן דרכי הטיפול?
    4. אני בת 38 ורוצה עוד להמשיך ללדת.. האם ניתוח יכול וכדאי שיידחה עד שאסיים ללדת?

תודה רבה
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים וחסימת וריד במפשעה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    14/02/2013

שלום לך
    וורידים עלולים לגרום לכאבים גם במנוחה גם במנגנון של לחץ על עצבים.
    מקור וולוורי אומר שיש לך וורידים בנרתיק ומקורם של אלה הוא מתוך האגן ולרוב לא מנתחים וורידים אלה. את תוכלי להמשיך ללדת למרות הוורידם.
    ממליץ לטפל בוורידים ברגלים עוד לפני הלידה הבאה מה שיכול להקל על תחושותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו