טיפול בורידים בולטים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בורידים בולטים
    אני
    06/03/2013

שלום,

אני בת 34, אם ל 2 ילדים.
    אני מעוניינת לטפל בורידים בולטים, באזורים ספציפיים ברגליים.
    בצעתי בדיקת דופלקס, שיצאה גבולית. הרופא מהקופ"ח, אמר שהבדיקה גבולית, אך אינו מתנגד שאבצע טיפול להעלמת ורידים. שאקח בחשבון, שיתכן שיחזור.

היות והורידים, מונעים ממני ללבוש קצר ולהרגיש בנוח. אני מעוניינת לטפל בכך.
    יש לי מספר שאלות:
    1.
    הייתי בהדסה אופטימל , יש לי שם הנחה. אך יש שם טיפול יחיד שמוצע. טיפול, באמצעות הזרקה. לשאלתי את הרופאה, איך אדע שזה הטיפול שמתאים עבורי. היא ענתה, שיש להם רק את האופציה הזו, כיוון שזו האופציה היחידה שהיא מצאה שיעילה באמת / לטווח ארוך.
    במקביל, קבעתי תור אצל רופא במרכז הארץ, שיש לו את כל שיטות הטיפול - לייזר, הזרקה ועוד... טרם הלכתי אליו, אני ממתינה לתור. הסיבה שקבעתי שם, כיוון שיש לו יותר אפשרויות טיפול ואז אולי יתאים נכון יותר את הטיפול למצבי. אני מעוניינת לדעת האם זה נכון שהזרקה היא היעילה ביותר, כפי שנאמר לי במרפאה הקודמת.

2. יתכן שארצה להכנס להריון שוב. אולי אפילו בשנה הקרובה. כאמור המצב האסתטי מאוד מפריע לי. האם זה בסדר שלא אמתין עם הטיפול עד שאלד שוב? או שלא יהיה טעם בטיפול ?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בורידים בולטים

הוספת תגובה

• מוסיפה שלא סובלת מכאבים

אני
    06/03/2013

מפריע לי אסתטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בורידים בולטים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    06/03/2013

שלום לך
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
    באשר לנושא ההריון, כל הריון מחמיר מצב קיים של ורידים כך שכדאי כבר לטפל על מנת למנוע החמרה בהריון הבא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו