מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הופעת וורידים בחזהדנה12/02/2014
שלום רב, אשמח לקבלת ייעוץ..
אני בת 23 ללא עבר של הריונות או לידות.. לאחרונה שמתי לב שאיזור החזה מכוסה וורידים. ממש רואים אותם בצורה ברורה. יש לציין שהם לא בולטים. רציתי לשאול האם זה מעיד על משהו, האם אני צריכה להיבדק, ובכלל מה הסיבה לכך??
אשמח מאד לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת וורידים בחזה - תגובה
ד``ר טל סולומון13/02/2014שלום
הופעת ורידים יכולה להעיד על מגוון גדול של פתולוגיות בבית החזה
ראשית, צריך לראות את הממצא כדי להתרשם.
האם חד צדדי או דו צדדי?
ע״ש נפיחות ידיים בנוסף?
ורידים גם בצוואר?
את עוסקת בפעילות ספורטיבית מאומצת?
נוטלת גלולות למניעת הריון?
בעקרון, ורידים שטחיים שמופיעים, מסתירים במקרים מסויימים חסימת ורידים עמוקים אחרים, והופעת ורידים אלו, הנם דרכים עוקפות לניקוז הורידי הנורמלי
חסימת ורידים יכולה לנבוע מטראומה בהם, לחץ חיצוני, או קרישה מוגברת.
כפי שאת מבינה הממצא והסיבות מגוונות.
אנסה לענות לפי תשובותייך, אך בשטרה התחתונה ייתכן ותצטרכי להיבדק ע״י רופא ייעודי. בתור התחלה, כפי שציינתי אשמח לקבל תמונה של הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.. בהמשך לשאלותיך..
דנה14/02/2014השלמת פרטים:
הורידים הם סימטריים בשתי הצדדים
ידיים לא נפוחות
אין וורידים ניראים בצוואר
אני לא עוסקת בפעילויות ספורט מאומצות
לא נוטלת גלולות למניעת היריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.. בהמשך לשאלותיך.. - תגובה
ד``ר טל סולומון14/02/2014דנה,
כמו שציין ד"ר גלילי ייתכן הכל זה מראה תקין וצבע עורך דרכו נראים ורידי בית החזה.
תוכלי להעלות תמונה או להבדק ע"י רופא שיתרשם באם מדובר בבעיה רפואית, או מראה תקין של עורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריד שטחי שהופיע פתאום בצווא
אמיר04/05/2014דר טל סלומון שלום אני מודאג, בן 39 , לפני שבועיים אני מתבונן במראה ופתאום שם לב שפתאום על בסיס הצואר מימין באלכסון לכיוון חזה ימין רואים וריד שטחי דק כחול , עצם העובדה שפתאום רואים אותו מדאיגה אותי מאוד ! רופאת משפחה לא מודאגת , כירורג ורידים לא נתן בדיקות ובכל זאת האנטואיציה שלי אומרת לי שסתם לא רואים וריד כהה פתאום בבסיס הצוואר !! האם אכן מצביע על פתלוגיה באיזור ? או שיכול להופיע ולהעלם ? האם תופעה זו שכיחה ? ומה זה מאותת ברוב המקרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריד שטחי שהופיע פתאום בצווא - תגובה
ד``ר טל סולומון04/05/2014שלום אמיר,
הופעת וריד בודד יכולה להיות שום דבר, או עדות לתהליך חסימתי של וריד עמוק.
לא ראיתי את הוריד הבולט ולא אותך.
אשמח לדעת פרטים נוספים כמו מחלות רקע, פעילות גופנית וכד', ואולי תעלה תמונה של הוריק. ניתן לבצע דופלר ורידי צוואר על מנת לודא כי הכל כשורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריד שטחי שהופיע פתאום בצוואר
אמיר05/05/2014דר' סולומון שלום וברכה , ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה , אינני אדם שמן , עושה כושר ( ריצה ) , ברקע לימפה נפוחות מעט בצוואר שלטענת רופאת א.א.ג אינן חשודות , מעט דם בנזלת מהאף בבקרים , קצת כאביי ראש ....כתבת שיכול להיות עדות לתהליך חסימתי של וריד עמוק יותר ואני נורא מודאג מזה ! גם אני חושב כך !הייתי אצל כירורג שאמר שהוא בקושי רואה אותם ולא נתן דופלר צווארי ולא נתן כלום ! ( דר' גולדין אליה ) מחדל של רופא ??!
עד שאראה רופא לחוות דעת שניה אני נורא מודאג ואני רוצה לשאול אותך בנוסף : הבנתי שחסימת וריד פנימי באיזור צוואר חזה ( יש גם ורידים כאלו על חזה ימין ) זה ברוב המקרים לימפומה או סרטן ריאות ואין אפשרויות אחרות האם נכון הדבר ? וריד הנבוב מעולה ? אני מודאג ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריד שטחי שהופיע פתאום בצוואר - תגובה
ד``ר טל סולומון05/05/2014אמיר - אכן לגשת לרופא המשפחה ולבקש את הבדיקה זו אופציה טובה. ייתכן אם היית שולח תמונה הייתי יכול לשפר את יכולת הסיוע לך.
לא אמרתי בשום מקום משהו לגבי מחלות ממאירות.
חסימת וריד עמוק, אצל צעיר ספורטאי היא לרוב פקקת.
כדאי לא להתנבא או להגיע למסקנות מבלי שנבדקו העובדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעת וורידים בחזה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי13/02/2014שלום לך
רציתי להוסיף על תשובתו של דר' סלומון שכאשר מדובר בוורידים שרק נראים לעין אך אינם בולטים מפני השטח, לרוב מדובר במצב שאינו מדאיג כך שאין צורך להילחץ. כמובן שמסכים שכדאי להיבדק אבל בלי להיכנס ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?