שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    דיאנה
    07/08/2014

רציתי לשאול, עשיתי בדיקה של עורקי הצוואר ונכתב לי בסיכום: מימין ומשמאל: מהירות מוגברת עקב פיתול
    בשמאל חשד להיצרות משמעותית....
    מה אני אמורה לעשות עם תוצאות אלו, מה התרגום המילולי הפשוט לזה והאם אליי לפנות בדחיפות לרופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר טל סולומון
    07/08/2014

שלום דיאנה.
    הצורך בטיפול בעורקי צוואר תלויה במכלול דברים: גיל, מחלות רקע, האם היה ארוע מוחי, מה בכלל הייתה ההתוויה לבדיקה וכד׳
    הצרות יכולה להוות התוויה לטיפול, אך פיתול אני בד״כ לא. בכל מקרה את צריכה להגיע להערכה של כירורג כלי דם, על מנת לאמוד את כל הנסיבות ולהתוות תכנית אבחנתית וטיפולית. לפי מה שאת מתארת, לא נשמע שישנה דחיפות בהגעה לכירורג כלי דם, אלא אם כל הברור הוא בעקבות ארוע מוחי לאחרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    07/08/2014

שלום דיאנה
    תוספת לדר' סלומון רציתי להתמקד בתשובה שרשמת שבנוסף למהירות המוגדלת בשל פיתול, ישנה ''היצרות משמעותית''. לא ציינת באיזה צד של הצואר ובאיזה עורק אבל היצרות משמעותית כן דורשת התייחסות בהקדם האפשרי לכן ממליץ שתפני בלי לדחות זאת למומחה לכלי דם לצורך התייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו