מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאכל שומנירונן23/08/2014
שלום רב
אני בן 60 ולוקח תרופות ללחץ דם לשומנים ולדילול [מיקרופירין]
יש לי רובד פיברוטי בעורק הצוואר של כ40% ישנו גם mitral valve prolaps
וכן מידיי פעם התקפים של פעימות מוקדמות
בבדיקת הדם מלפני חודש יצא לי כולסטרול LDL של 91
השבוע הוזמנתי לארוחה והגישו לי אורז עם נתחים קטנים של אנטריקוט
פשוט לא היה לי נעים לסרב אז אכלתי ממנו כמות מסוימת, וכעת קראתי שזה בשר שמן ולא מומלץ
האם בעצם בארוחה הזו הזקתי למצבי? מה הסיכוי להחמרהבכלי דם בגלל זה? או סיכוי לבעיה בכלל ?
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכל שומני - תגובה
ד``ר טל סולומון23/08/2014שלום רונן,
ערך מטרה של LDL הוא פחות מ 70.
נושא משטר אוכל והתאמת דיאטה הוא תחום אשר תוכל להתייעץ עימו עם רופא משפחה ודיאטנית קלינית .
אין ארוחה אחת עם בשר אנטריקוט משנה את מאזן שומני הגוף, אלא צורת חיים ודיאטה מתאימה.
המרות בת 40% בעורקי התרדמה בצוואר אינה התוויה לטיפול אך ללא ספק יש צורך במעקב שנתי.
לסיכום - הנך סובל מיתר שומנים אשר אינם מאוזנים על ידי הטיפול הנוכחי (תרופות ודיאטה) , אינני יודע אם יש גורמי סיכון המצריכים התייחסות כמו לחץ דם לא מאוזן, עישון והשמנת יתר. אחת מתוצאות יתר שומני דם עלולה להתבטא בשקיעת רובד שומני בדופנות כלי הדם אשר מצריכה מעקב וטיפול במידת הצורך.
לגבי אכילת בשר - ניתן לאכול, כאשר מהווה חלק מדיאטה מאוזנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?