החדרת Port-a-cath לוריד מרכזי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החדרת Port-a-cath לוריד מרכזי
    אלון
    12/12/2014

שלום רב,
    אני בן 27, מטופל מזה 24 שנים בהזנה תוך-ורידית TPN עקב בעיית ספיגה נדירה בשם Microvillous atrophy. מזה כ-8 שנים אני משתמש בהתקן port-a-cath בחזה, המתאים לי בשל תדירות השימוש הנמוכה שלי והצורך המועט יחסית בתחזוקה והנוחות בו.
    ביום ראשון האחרון הוצא לי הפורט מצד ימין בחזה עקב תרביות חיוביות ממנו בחיידק. אתמול (חמישי 11.12) נעשה ניסיון להחדרת לי פורט חדש בחזה בצד שמאל לוריד הסובקלוויאן תחת הרדמה כללית. הניתוח לא צלח לאחר ניסיונות חוזרים לקדם גיד לתוך הוריד שכשלו ככל הנראה עקב החדרות חוזרות של פורטים והיקמנים בעבר ויש עדות לפיברוזיס, כך לדברי הכירורגים.
    רציתי לשאול האם יש שיטות נוספות או ורידים נוספים להחדרת הצנתר הזה? האם זה אומר שלא אוכל להשתמש יותר בפורט לעולם לאחר ששינה את איכות חיי מן הקצה אל הקצה? האם יש טיפול לפיברוזיס או דרך להדיר את הצנתר על אף זאת? הניתוח בוצע בבית החולים רמב"ם אולם כעת אני מחפש אופציות נוספות לביצוע הפרוצדורה בבתי חולים נוספים ואשמח גם להפנייה למומחים בנושא.

בתודה רבה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החדרת Port-a-cath לוריד מרכזי

הוספת תגובה

• החדרת Port-a-cath לוריד מרכזי - תגובה

ד``ר טל סולומון
    13/12/2014

שלום אלון,
    פורט זה, היתרון בו שניתן לקבע פורט ברקמה תת עורית ודרכו להחדיר נוזלים ישירות לוריד נבוב עליון. שמוש במשך שנים גורם להצטלקות וריד מרכזי זה, והניקוז הורידי של הגפיים העליונות והראש עוברים דרך מעקפים ורידים רבים. ציר אחר לצנתר מרכזי יכולה להיעשות או דרך הגפיים התחתונות או בניתוחים להחדרת צנתרים דומים לורידי גוף שונים. בית חולים רמב׳ם בעל צוותי רדיולוגיה פולשנית וכירורגית כלי דם, ואין לי ספק שנעשו הנסיונות לבצע פעולה זו. עקרונית, עליך לעבור בדיקת הדמיה CTA, בו ניתן בפאזה הורידית להדגים את העץ הורידי של ולתכנן החדרת צנתר מרכזי חדש. כמובן שפניה לבתי חולים מרכזיים אחרים הנם אפשרות נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו