מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החדרת Port-a-cath לוריד מרכזיאלון12/12/2014
שלום רב,
אני בן 27, מטופל מזה 24 שנים בהזנה תוך-ורידית TPN עקב בעיית ספיגה נדירה בשם Microvillous atrophy. מזה כ-8 שנים אני משתמש בהתקן port-a-cath בחזה, המתאים לי בשל תדירות השימוש הנמוכה שלי והצורך המועט יחסית בתחזוקה והנוחות בו.
ביום ראשון האחרון הוצא לי הפורט מצד ימין בחזה עקב תרביות חיוביות ממנו בחיידק. אתמול (חמישי 11.12) נעשה ניסיון להחדרת לי פורט חדש בחזה בצד שמאל לוריד הסובקלוויאן תחת הרדמה כללית. הניתוח לא צלח לאחר ניסיונות חוזרים לקדם גיד לתוך הוריד שכשלו ככל הנראה עקב החדרות חוזרות של פורטים והיקמנים בעבר ויש עדות לפיברוזיס, כך לדברי הכירורגים.
רציתי לשאול האם יש שיטות נוספות או ורידים נוספים להחדרת הצנתר הזה? האם זה אומר שלא אוכל להשתמש יותר בפורט לעולם לאחר ששינה את איכות חיי מן הקצה אל הקצה? האם יש טיפול לפיברוזיס או דרך להדיר את הצנתר על אף זאת? הניתוח בוצע בבית החולים רמב"ם אולם כעת אני מחפש אופציות נוספות לביצוע הפרוצדורה בבתי חולים נוספים ואשמח גם להפנייה למומחים בנושא.
בתודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדרת Port-a-cath לוריד מרכזי - תגובה
ד``ר טל סולומון13/12/2014שלום אלון,
פורט זה, היתרון בו שניתן לקבע פורט ברקמה תת עורית ודרכו להחדיר נוזלים ישירות לוריד נבוב עליון. שמוש במשך שנים גורם להצטלקות וריד מרכזי זה, והניקוז הורידי של הגפיים העליונות והראש עוברים דרך מעקפים ורידים רבים. ציר אחר לצנתר מרכזי יכולה להיעשות או דרך הגפיים התחתונות או בניתוחים להחדרת צנתרים דומים לורידי גוף שונים. בית חולים רמב׳ם בעל צוותי רדיולוגיה פולשנית וכירורגית כלי דם, ואין לי ספק שנעשו הנסיונות לבצע פעולה זו. עקרונית, עליך לעבור בדיקת הדמיה CTA, בו ניתן בפאזה הורידית להדגים את העץ הורידי של ולתכנן החדרת צנתר מרכזי חדש. כמובן שפניה לבתי חולים מרכזיים אחרים הנם אפשרות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?