בדיקת d dimer בת 31 - קרישי דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת d dimer בת 31 - קרישי דם
    מורן
    14/07/2016

שלום רב,

בת 31 בריאה בדרך כלל.

לפניי יומיים חשתי בלילה בופק מהיר ונכנסתי מזה ללחץ מה שגרם לכאבים בחזה וקשיי נשימה.

הגעתי למיון בדקו הכל ויצא תקין למעט דופק מהיר בא.ג.ק כל השאר היה תקין.היה בדיקה שנקראת d dimer שהיא יצאה 758.
    היליטו לאשפז לצורך בירור בצהריי היום לקחו שוב בדיקת די דיצר ויצא 658 ולכן הרופא החליט לשחרר.חשוב לציין שאני סובלת מחרדות,מעשנת ויחסית חסרת פעילות גופנית.אפילו כמה ימים לכן שכבתי המון בספה ולא זזתי.

השאלה שלי מה זה אומר הדבר הזה שיש לי קרישי דם ואני בסיכון?האם הערך יכול לעלות ממצבי סטרס חרדה ולחץ?האם בגלל שיש לי דלקת בשן בינה זה העלה את הערך של הבדיקה?

אשמח לעזרה אני פוחדת פחד אדיר.
    תודה רב והמשך יום טוב דוק...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת d dimer בת 31 - קרישי דם

הוספת תגובה

• אני רק אוסיףףף...

מורן
    14/07/2016

דוקטור אני רק אוסיף שמצד אחד אני רואה שהבדיקות קרישה שלי תקינות לחלוטין חוץ מהדי דימר שהראה בהתחלה 750 ואחריי כמה שעות 650.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי מענה אשמח לעזרה דוקטור

מורן
    15/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת d dimer בת 31 - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    16/07/2016

שלום
    מטרת בדיקת הדי דימר היא לשלול חשד לקריש דם. כלומר כשהערך נמוך, סביר שאין קריש דם בגוף אבל כשהערך גבוה, זה לא אומר שיש. לכן עקבו אחריך באישפוז.
    הערכים שנימדדו אצלך הם אכן גבוהים אבל יכולים להיות מוגברים במצבים אחרים כגון הריון בשליש הראשון.
    לגבי נוכחות קריש דם, אני מניח שאם היו ממצאים תומכים נוספים אז היו משאירים אותך באישפוז.
    שבת שלום
    דר' גלילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו