קישיון בוקר אך ללא מחלות ראומטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קישיון בוקר אך ללא מחלות ראומטיות
    דנה
    21/09/2016

שלום,
    הנני בת 37 לאחר שתי לידות תקינות.
    בעברי מום מסוג WPW שטופל באבלציה בגיל 28.
    כמו כן אובחנתי עם Ulcerative colitis בגיל 20 לאחר 2 התקפים בזמנו בהפרש של שנה, ומאז המחלה רדומה.
    בסביבות גיל 22 החל להופיע קשיון בוקר בכפות הידיים והרגליים. כך עד היום, ובעיקר במזג אויר קר.
    בנוסף במהלך ההריון האחרון החלו כאבי אגן/בעצם הזנב ובגב התחתון עם נטייה קלה לצד שמאל, כאבים עזים ומגבילי תנועה שהפכו לכרוניים גם לאחר הלידה חלפו כשנתיים). מחמירים עם תנועה ממושכת (אינני כבדת משקל).
    נשללו מחלות ראומטיות באמצעות MRI סקרואיליאק ורנטגן אגן, וכן בדיקות דם בין היתר גם לפקטור הראומטי, ול-ANA (יצא גבולי, וכך הוא תמיד נע בין 0.9-1.3) למעט בעיה שהוגדרה קלה ורברסבילית באגן שנאמר לי שנבעה מההריון.
    אני סובלת מכאבים חמורים בכפות הרגליים בהתעוררות, ודריכה עוזרת מאוד להפיג את הכאב (לאחר כעשרים דקות). גם כפות הידיים כואבות בהתעוררות, והכאב והנוקשות חולפים עם עיסוי או תנועה של כמה דקות. כמו כן יש לי "קליק" מס' רב של פעמים ביום רק באצבע 2 ביד שמאל, ואינני יכולה לישון לאורך זמן על צד שמאל מאחר והלחץ גורם לי לכאבים משמעותיים בזרוע שמאל.כל התסמינים הללו נמשכים כבר שנים.
    לאחרונה קרו שני מקרים בהם ניכרת התנפחות זמנית של גב כף היד השמאלית (היכן שנראים ורידים). בפעם השניה המקרה היה מלווה בכאב מקומי. זה חלף כעבור שעה-שעתיים.
    לקינוח אציין שאני סובלת מעייפות כרונית, אך מצליחה לתפקד (עבודה במשרה מלאה ואמא לשני פעוטות).
    אשמח לקבל חוו"ד על פשר הכאבים הללו. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קישיון בוקר אך ללא מחלות ראומטיות - תגובה

ד``ר טל סולומון
    21/09/2016

שלום דנה,
    לפי מה שאת מספרת, איני רואה בעיית כלי דם שבה אוכל לייעץ לך.
    עלייך לפנות בין היתר למרפאת כאב, לטיפול בהתאם.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו