מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- carotis - החלפה של תרופות קבועותעמוס24/01/2017
שלום. כבר כ-16 שנים אני סובל מסתימה חלקית בצד הימין. כל השנים אני מקבל אותם תרופות באותו מימון. התפחחות הסתימה עצרה ב 50-60% והיום הרופא מזמין אותי פעם ב-12 חודשים. התרופות הם אספירין+סטטינים.
בנוסף יש לי בעיוה לא מאובחנת ורב שנתית (מ-1999) של חוסר שיווי משקל. היום אין שום טיפול.
שאלותי:
1. האם לא צריך/כדאי להחליף תרופות?
2.האם קיימת תופעה "הרעלת תרופות"?
3. האם יש קשר בין נטילת תרופות ממושכת ופגיעתם האפשרית במע' עצבים?
בברכה. עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי מונע לעורקי תרדמה
ד``ר טל סולומון25/01/2017שלום עמוס. עורקי הקרוטיס, תרדמה, מובילים דם למוח. ה״סתימה״ היא למעשה הצרות הנובעת משקיעת רובד טרשתי בדופנות כלי הדם. תהליך השקיעה וההצרות נקראים מחלה טרשתית, והסכנה באותו משקע או רובד, שהוא יקרע או יתפורר, ואותו רובד יגיע אל המוח, יסתום כלי דם, וזה נקרא שבץ מוחי, או אוטם מוחי. הוכח בעבר במחקרים רבים שככל שהרובד גדל, הסיכוי לאירוע מוחי גדל. מניעת התקדמות המחלה מושגת היום בצורה טובה מאוד ע״י שילוב סטטינים ונוגדי איגור טסיות כמו אספירין. עובדתית , המחלה שלך בעצירה, ואינה מתקדמת. לכו, אין צורך לשנות סוג או מינון התרופות . לגבי הרעלת תרופות - לכל תרופה ישנה ״רעילות״ אך לאספירין כמעט ואין וסטטינים גורמים לכאבי שרירים, אך מאחר ואתה נוטל תרופה זו שנים רבות , הרי שכנראה שאתה במקום בטוח. אגב, שילוב תרופות זה מגן באופן דומה גם עורקי הלב, העורקים הכליליים או קורונרים. מעקב כל 12 חודשים הוא הוא לוודא כי אין החמרה במידת ההצרות, כי במעדה וכן, ייתכן ותצטרך לעבור תהליך פולשני כמו ניתוח להסרת הרובד הטרשתי או צנתור להרחבת העורק בסטנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?