מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- carotis - תרופות קבועות. תגובה לתשבתכם.עמוס25/01/2017
שלום. קודם כול תודה עבור תשובה מהירה. רוב הדברים בתשובתכם אני כבר יודע. אני כבר יודע את תפקיד התרופות והשלכותיהן.
כרגע הבעיה הלא מטופלת ומתפתחת היא ATAXIA - חוסר שווי משקל. רופאה אחת פיתחה תאוריה שנטילה ממושכת של תרופות שלי לcarotis גרמה ל"הרעלה" ופגיעה במע' עצבים. היא ממליצה להחליף את התרופות, וזה אמור לשפר את בעיית הATAXIA.
לכן אני חוזר לשאלותיי:
1. האם לא צריך/כדאי להחליף תרופות?
2.האם קיימת תופעה "הרעלת תרופות"?
3. האם יש קשר בין נטילת תרופות ממושכת ופגיעתם האפשרית במע' עצבים?
בברכה. עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעילות תרופות לקרוטיס
ד``ר טל סולומון26/01/2017שלום עמוס,
כפי שציינתי לכל תרופה יש תופעות לוואי.
אני מניח שהרופאה שלך התכוונה לסטטינים.
אכן יש להם רעילות שעיקרה לשרירים מתבטאת בכאבים וכן חולשת שרירים ניכרת. יש מקרים נדירים של הגעה לאטקסיה מתרופות אלו, והפסקת נטילת סטטינים מביאה להעלמות התופעות. הסטטינים הם בעלי חשיבות בעיקרה מניעתית במחלות כלי דם (הפחתת כולסטרול השוקע בדופנות, ייצוב רובדים, נוגד חמצון נוגד דלקת וכיו״ב) - בלב, עורקי הצוואר, רגלים וכו׳. כדי לוודא כי אכן התופעות שלך נובעות מהסטטינים, יש לבצע הערכה נוירולוגית מקיפה ולברר האם אכן ישנה אטקסיה או מחלה אחרת. שלב שני היא הפסקה מוחלטת של סטטינים למספר חודשים ובחינת מצבך, ובאם התופעות שלך חולפות, בד בבד יש לעבור בדיקות דם, לראות מה חומרת מצב הכולסטרול שלך. קרדיולוג יוכל להעריך מה מידת הנחיצות בהפחתת כולסטרול, ולהחליט מה הצעד הבא. מצד אחד התרופה אמורה להגן עליך מפני ארועים מוחיים ולבביים, מצד שני היא פוגעת (אם אכן זה נכון !!!) במערכת העצבים המרכזית שלך. אין כאן דבר ״טוב״ , יש לעשות בחירות בין שתי מצבים לא טובים ולהחליט על המשך הטיפול בסטטינים ... זו החלטה בין נוירולוג לקרדיולוג. ההיבט המניעתי מבחינתי הוא ברור - סטטינים מעכבים התגברות רובד טרשתי בעורקי הקרוטיס, אך אם מחירם הוא פגיעה במערכת העצבים המרכזית, יש להפסיקם (שוב, זה מחייב הוכחה לקשר בין התרופה לאבחנה). לגבי אספירין אין בעיה, ועד לפני כעשור המניעה נעשתה ע״י אספירין בלבד. באם תפסיק מכל סיבה את הסטטינים , כדאי להגביר את תדירות בדיקות דופלר עורקי צוואר ולראות אם ישנה מגמת החמרה, ואז ניתן לטפל במקרה הצורך בניתוח או צנתור. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?