carotis - תרופות קבועות. תגובה לתשובתכם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• carotis - תרופות קבועות. תגובה לתשובתכם.
    עמוס
    26/01/2017

שלום ד"ר טל סולומון. עוד פעם תודה עבור תשובה מהירה ועניינית.
    אני חושש מאוד להפסיק נטילת סטטינים מכיוון, שלפי הסברים רופא המטפל בכלי הדם בסורוקה, אני נמצא על הגבול: אם לפי הדופלקס הצרה תעלה יותר - אז ניתוח צמטור.
    שמעתי שקיימים סטטינים שונים: הנמסים במים ונמסים בשמן. אני לא יודע את התכונות הכימיות של התרופות שלי. אולי כדאי לשקול את החלפתן?
    בברכה. עמוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלפת סטטינים

ד``ר טל סולומון
    26/01/2017

שלום עמוס,
    לצערי אתה ניזון מחלקי ידיעות.
    סטטינים הם תרופה כרונית, ואין הם משפיעים מיידית.
    הפסקתן לתקופה קצרה אינה מסוכנת.
    רוב תופעות הלוואי שציינתי הן בתחום שהחלפת סטטין אחד על משנהו , היא דבר אפשרי וכך עושים בכל מקום.
    אטקסיה הנה פגיעה תוך מוחית, ואני לא הכתובת לתת מענה אם החלפת סטטין היא אפשרית.
    בתחום שלי, הפסקת הסטטינים מפחיתה את מידת המניעה של החמרת רובד טרשתי, אך יש פתרון כירורגי/צנתור אם זה אכן מתדרדר.
    אני שב וממליץ לך להיוועץ בנוירולוג באם הבעיות שלך אכן הן אטקסיה, ואני מניח שהוא ימליץ על הפסקה מוחלטת לתקופה של הסטטינים. בד בבד תתייעץ עם קרדיולוג מה הקריטיות בנטילת סטטינים. רופא נוסף שיכול לענות על האפשרות בין הפסקה זמנית/קבועה או שינוי סוג סטטינים הם מומחי שומנים, אותם תוכל למצוא בכל מערך בית חולים או קופת חולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו