מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוב כאב חמור בחזה עם מועקהאליה04/03/2017
אני בת 23 ובריאה מלבד אסתמה לא מאוזנת.
לפני חודש וללא כל סיבה, כשצפיתי בטלוויזיה, התחלתי להרגיש כאב מעט דוקר ולוחץ בחזה ימין. בהתחלה לא שמתי לב לזה אך אחרי שעה-שעתיים זה הלך התגבר עם תחושת מועקה בכל החזה הימני מהסרעפת ומעלה עד הלוע עם תחושת קוצר נשימה קל, דופק מעט מוגבר (90) וסחרחורת קלה עם מעט צרבת בסוף. התקשרתי לייעוץ רופא בכללית ב2700 (כי זה היה כלכך יוצא דופן ופתאומי) והרופאה אמרה שנשמע לה כמו גסטריטיס.
ניתקתי אך תחושת המועקה המשיכה והתגברה עד שהלכתי לישון ובבוקר נעלמה. עוד השבוע הייתה צואה רכה שלא כרגיל וצרבות מסתוריות לעתים בחודש-חודשיים אחרונים.
יש לציין שלקחתי אז כדורי פרדניזון 20 מ"ג שנתן רופא ריאות בשל אסתמה לא מאוזנת לשבוע ויכלתי אולי לייחס זאת לכדור.
חודש עבר מאז הרגשתי את המועקה ההיא בחזה והיום זה קרה שוב אך גרוע יותר, ללא סטרס או מאמץ, בזמן שיצאנו מהאוטו. התחלתי להרגיש בפתאומיות כאב דוקר במרכז החזה טיפה לכיוון ימין ומועקה חזקה מלווה בצרבת (שלא הייתה קודם) וללא הסחרחורת והדופק המואץ עם קוצר הנשימה כמו בפעם שעברה, אך כאב הרבה יותר, כמו דקירות סכין.
זה הלך והחמיר עד שגרם לי ממש לעסות את האיזור ולצעוק "איי" בקול בכל פעם שחשתי דקירה. אחרי כ10 דקות רצופות זה נעלם בהדרגה תוך רבע שעה (בפעם שעברה נמשך כמה שעות ללא הפסקה).כמובן שאני כבר מזמן לא על פרדניזון ואין שום בעיה נראית לעין שגורמת לזה (לא נבדקתי אצל הרופאה שלי בעניין). כמו מה זה נשמע? לבבי, ריאתי (אולי יתר לחץ דם ריאתי, היה לפני שנתיים חשד בשל כמה תופעות שנשארו עד היום אותו דבר ומבחן מאמץ ירוד יחד עם עורק ריאתי מורחב 28 מ"מ אך הוחלט לא לעשות צנתור בסוף והניחו שאין לי יל"ד גם אחרי שנבדקתי אצל ראש המחלקה ליל"ד ריאתי וקרדיולוג)? כלכך מוזר, וללא בעיית צרבות או רפלוקס בכלל. רק בת 23, ולולא זה היה גילי הייתי מיד עפה למיון עם כאבים חמורים כאלה בחזה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
ד``ר טל סולומון04/03/2017לא נשמע כבעיית כלי דם
כדאי להגיע לרופא מטפל ולא טיפול ברשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
ד``ר יאיר גלילי04/03/2017יכול להיות ריפלקס של תוכן קיבה חומצי לושט או התכווצויות של הושט וגם בסבירות נמוכה יותר בעיה לבבית או אחרת.
מציע כפי שהשיב דר' סלומון שתפני לרופא המטפל לבירור אבל בינתיים תוכלי לרכוש בבית המרקחת נוזל או טבליות מציצה נגד צרבת ללא מרשם ולנסות במידה ותופעה זו תופיע שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי כבר סותרי חומצה
אליה05/03/2017ללא כל שיפור ואף החמרה בשעות שאחרי (כמו שקרה בחודש שעבר), והצרבת הזו מתחילה רק כשהכאב בחזה מופיע.
על איזה בירור תמליץ ותצפה שייתן רופא משפחה? זה לא נשמע כמו יל"ד ריאתי או חסימת קריש (במקרה של נטייה לקרישיות יתר) נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
ד``ר טל סולומון05/03/2017שלום אליה,
בעידן של רפואה מודרנית, לכל תחום יש את המומחה שלו. באתר כמו זה ניתן לתת חוו"ד נוספת וייעוץ, אך קשה מדיון ברשת להגיע לאבחון ולטיפול. רופא המשפחה אינו "פקיד הפניות" אליו את הולכת לאחר קריאת צ'אט ברשת או כתבה שקרובה לתסמינים שלך. רופא המשפחה צריך להתרשם מכלל התסמינים, לבדוק אותך, להזמין בדיקות מעבדה ו/או הדמיה בהתאם לממצאים.
הסבירות הגבוהה של התסמינים שלך קשורים למערכת עיכול עליונה. לפי תסמינים באים וחולפים, הסבירות כי מדובר ביל"ד ריאתי, או "קריש דם" נמוכה - תסמינים כאלו כשקורים הם לאורך זמן ומחמירים. איני מקל ראש בתסמינים שלך, רק שהם לא בתחום העיסוק שלי, והאצר הזה דן בבעיות כלי דם. אני חוזר על המלצתי, לפנות לרופא המשפחה, ולהעביר באופן מפורט את כל התסמינים שלך (לא את האבחנות שאת "חושבת" שיש לך!), ובהתדיינות עימו להגדיר מה האבחנה המבדלת למיחושים בבית החזה - מערכת עיכול, לב, סרעפת, ריאות, שרירים..., ולפעול בכיוון הברור המתאים עם מומחה בכל תחום, לפי הצורך. הרבה בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?