מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר קבלת עירויטל16/12/2017
שלום רב, הייתי מאושפזת עקב ירידה חדה של המוגלובין ונאלצתי לקבל מנות דם. כאשר הגעתי לבית החולים רופאה החדירה לי מחט בגודל המתאים ומיד לאחר ההחדרה התלוננתי על כאבים אך נאמר לי שזה כי המחט גדולה יותר מהרגיל. התלוננתי מספר פעמים על כאבים וקצת נימול באצבעות שבא והולך והאחות כל הזמן טענה שזה בגלל גודל וכי הכל תקין. לאחר מספר חוברתי למנת הדם הראשונה ושם הסבל הפך לנוראי, הדם לא זרם ולא נכנס כמו שצריך והכאבים הגיעו לרמה בלתי נסבלת שגם אז האחות טענה את אותה טענה. לבסוף העבירו את המחט ליד השנייה ושם לא הייתה בעיה. מסתבר שככל הנראה כל הזמן בו המחט הייתה ביד הכואבת היא הייתה עקומה ולכן כאב לי. כבר עברו 3 ימים מאז הוצאת המחט והיד עדיין כואבת מלווה בתחושת קור ונימול בא והולך וכאבים תמידיים בעיקר באצבעות. האם זה תקין או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי עירוי
ד``ר טל סולומון17/12/2017שלום טל,
וריד עורק ועצב נמצאים בכל הגוף בסמיכות. לעיתים בעת הכנסת עירוי, המחט אינה חודרת לוריד אלה עוברת דרכו או דוקרת/מגרה את המבנים הסמוכים הר"מ - הדבר מלווה בכאב, ומיחושים נוירולוגיים שאת מציינת. קצה העירוי (העשוי מסוג של חומר גמיש) לא היה בתוך הוריד, ולכן היה כאב קשה והדם לא זרם דרכו (בעגה זה נקרא "פארא") . מי שמכניס עירויים על בסיס יומי, יודע שתופעה כזו עלולה לקרות, אך היא חולפת מעליה ללא צורך בטיפול נוסף. מה הדברים שיש להפנות תשומת לב רופא מטפל? - 1. כאב שאינו מוקל או מחמיר באיזור הדיקור, 2. אודם ונפיחות במקום או מתפשט לכיוון הכתף (סמני דלקת או זיהום) , 3. "גוש" פועם או גוש גדל עם הזמן. צבע סגול של שטף דם זה ריפוי תקין, מיחושים נוירולוגיים כפי שציינת באצבעות מראה גירוי של העצב, אך יחלוף מאליו, ובמילא אין הרבה מה לעשות עם זה. בריאות. חג אורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?