פורט המיסב כאבים, וקשה לשטוף אותו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורט המיסב כאבים, וקשה לשטוף אותו
    אילה
    24/01/2021

שלום, יש לי פורט מצד ימין בחזה במשך כשנתיים וחצי, בגלל טיפולים כימותרפיים שעברתי. אני עושה שטיפה כל חודשיים כדי לשמור עליו. לאחרונה השטיפה נעשתה קשה מאוד עד בלתי אפשרית, כנראה בגלל הכנסה לא טובה של הפורט בזמן הניתוח. בזמן האחרון יש לי כאבים באיזור הפורט.
    שאלתי היא- האם יש סכנה במקרה והשטיפה לא עושה את תפקידה? האם הכאבים יכולים להראות על משהו מסוכן?
    קבעתי כבר תור לאונקולוג כדי להתייעץ על הוצאת הפורט, אך עד שיגיע התור יעבור זמן, ואני רוצה לדעת אם זה בסדר לא לעשות שטיפה בינתיים, וכן אם הכאבים מצריכים טיפול דחוף יותר.
    תודה רבה, וסליחה על האורך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פורט

ד``ר טל סולומון
    24/01/2021

שלום. בעת שטיפת פורט לא אמור להיות כאב.
    מקום הדקירה יכול לכאוב, אבל לא השטיפה.
    ממליץ להגיע לפני התור של האונקולוג לרדיולוג אשר התקין אותו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורט המיסב כאבים, וקשה לשטוף אותו

אילה
    24/01/2021

שלום ד"ר, ותודה על המענה המהיר.
    רוצה להבהיר- בזמן השטיפה הפורט לא כואב, אלא קשה מאוד לחבר אליו את המחט בצורה טובה, הנוזל של השטיפה כמעט לא נכנס. לכן קבעתי תור לאונקולוג כדי להתייעץ על הוצאת הפורט.
    חוץ מזה, בימים האחרונים יש לי כאבים באיזור הפורט, מלווה גם בכאבי דקירה מידי פעם.
    השאלה שלי אם זה דחוף בגלל הכאבים ללכת להבדק יותר מהר. אם זה יכול להיות מסוכן.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורט

ד``ר טל סולומון
    24/01/2021

הפורט כנראה סתום במידה זו או אחרת . הסיכון היחיד הוא זיהום הפורט. מטופל עם פורט הוא לרוב אונקולוגי ולגן מדוכא חיסון במידה כזו או אחרת. הדבר הכי רע זה זיהום עכשיו.
    קשה לי לנהל רפואה בשלט רחוק, על כן ממליץ ללכת לבית החולים בו הותקן הפורט, למיון, לבדיקתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו