כאב ביד לאחר בדיקת דם והשארת הוונפלון בוריד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ביד לאחר בדיקת דם והשארת הוונפלון בוריד
    בן 31
    21/10/2021

שלום, הייתי במיון שם לקחו לי בדיקת דם והשאירו לי את המחט בוריד לכמה שעות (ללא עירוי). כבר שהמחט הייתה הרגשתי אי נוחות וכאב קל בתנועות מסוימות (גם תחושה של דקירה קלה בתנועה מסוימת) . לאחר שהורידו לי ושוחררתי, מקום הדקירה היה נפוח במקצת והיה לי כאבים כשרציתי למתוח את היד וכאב במגע באיזור הדקירה ונוצר עיגול קטן של קריש דם 3 ס"מ ליד איזור הדקירה. היום לאחר יומיים השתפר קצת אבל עדיין יש רגישות קלה שנוגע באיזור הדקירה וכשמותח את היד ומסובב עדיין מרגיש רגישות.
    אז קודם כל - למה מבדיקת דם פשוטה קרה לי כל הדבר הזה ??
    שבוע לפני הייתי במיון בבית חולים אחר שנתנו לי גם עירוי נוזלים בנוסף לבדיקת דם ולא היה לי שום דבר לא כאבים לא שטפי דם יד חדשה כאילו לא היה כלום.
    גם שמתי לב שאיזור הדקירה עכשיו הוא לא ממש על הוריד אלא מרחק של חצי ס"מ-ס"מ (אפשר לראות את הורידים שלי יחסית), אולי בגלל זה הוא פצע אותי בדרך לוריד האח חסר הניסיון הזה שבגללו אני לא מתאמן כבר יומיים והיד עוד נטויה.? או שאולי שהסיליקון הזה היה מזוהם והיה אצלי בדם/וריד.
    קראתי שיכול להיות דלקות זיהומים או פקקת הורידים, האם זה המצב לדעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב ביד וכדאי לגשת לרופא מטפל ולבדוק

ד``ר טל סולומון
    21/10/2021

שלום. הכל ייתכן
    כדאי לגשת לרופא מטפל לבדוק אם יד תהליך דלקתי, זהום או פקקת של הוריד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש קטן במקום הדקירה של המחט ומה זה

בן 31
    26/10/2021

היי ד״ר
    הלכתי לרופאת משפחה אשר ביצעה בי בדיקה פיזית שהיה נראה לה בסדר,
    בכל מקרה שלחה לדופלר ורידים כדי לשלול דלקת, ואכן לא נמצא פקקת בוריד.
    היום לאחר שבוע בדיוק המצב השתפר כמעט לחלוטין חוץ מהירוק שנשאר.
    אך שמתי לב שאני לוחץ עם האצבע על מקום הדקירה של המחט מרגיש גושון קטנטן. מה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהוצאת המחט גרם לשטף דם תת עורי

ד``ר טל סולומון
    27/10/2021

ככל הנראה בלחיצה על הוריד בהוצאת המחט, יצא דם מחוץ לוריד וגרם לשטף דם תת עורי. זה מה שגרם לכאב כנראה, לצבע הירקרק שזה דם בספיגה, והגושון זה הקריש דם מחוץ לוריד שחוסם את החור שבו. הכל יחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד יוצא קצת דם כשמוציאים את המחט

בן 31
    02/11/2021

היי ד״ר
    תמיד יוצא קצת דם שמוציאים את המחט (שרואים גם על הצמר גפן), אך אף פעם היד לא כאבה ככה ולא היה כאב במתיחה, ולא והייתה חלשה למשך כמה ימים. כנראה הוונפלון פצע מעבר כי הרגשתי גם כאב של דקירה בזמן שהיה עליי. או שאולי פצע איזה עצב.
    הגוש שציינתי במישוש לא היה ג׳לטין כמו אחרי שיש ישירות לאחר בדיקת דם אלא משהו קשה בתוך העור כמו קודקוק כזה , גולה קטנה. האם לזה התכוונת?
    עכשיו אני כבר פחות מרגיש אותו או שזה פחות בולט אלא אם כן ממשש לעומק ומנסה למצוא משהו.
    פשוט שאלתי כי ציינת בעבר כאן שיכול להיות אבצס או מורסה .
    היום לאחר שבועיים היד רגילה לחלוטין לא כןאבת וגם הירוק כמעט ונעלם , אך נדמה שיש קצת כהות פנימית במקום הדקירה.
    מה דעתך בנושא והאם אני יכול לחזור להתאמן אימוני כח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה שאתה יכול לחזור לשגרה

ד``ר טל סולומון
    02/11/2021

נראה שאתה יכול לחזור לשגרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו