מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דופלר צווארירותי16/03/2009
שלום לך אבי בן 72 סובל מסוכרת לא מאוזנת כבר 20 שנים בערך. לפני כשנה הוא עבר ניתוח סרטן המעי הגס, כתוצאה מגילוי הסרטן. סיפרתי מעט על מנת שתדע מעט היסטוריה לגביו. בפנייה לנוירולוג בשל כאבים באזור כף הרגל, וירידה בזיכרון, הופנה אבי לבדיקת דופלר קרוטיס צווארי, אי.אי.ג'י. ובדיקת שמיעה. אודה לך אם תוכל מעט להבהיר לי על תוצאות הדופלר CCA- ימין: 63, שמאל: 77 ECA- ימין: 102, שמאל: 159 ICA PROXIMALI- ימין- 80, שמאל: 80 ICA DISTAL- שמאל: 132 צד ימין - ביפורקציה בגובה רגיל, לא הודגם ממצא תסימתי, הודגמה זרימה תקינה בעורקים. צד שמאל- ביפורקציה בגובה רגיל. רבדים טרשתיים במוצא ICA גורמים להיצרות עד 50% ללא הפרעה המו-דינאמית. עורק החוליות - כיוון זרימה תקין. לסיכום: ימין תקין. שמאל - היצרות עד 50% של ICA. תודה עבור תשומת הלב רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלר צווארי
ד``ר טל סולומון16/03/2009שלום רותי,
עורק התרדמה הוא עורק אשר מוצאו מקשת האאורטה (אבי העורקים) בבית החזה, ומוביל (דרך הצוואר) דם אל המוח. עורק התרדמה המשותף - CCA מתפצל לעורק הפנימי (ICA) המוביל דם למוח, ואילו החיצוני (ECA) המוביל דם לפנים. עיקר הענין במחלה הטרשתית של העורק הפנימי. מחלה טרשתית של עורקי התרדמה גורמים להווצרות טרשת (שקיעת שומנים בדופן העורק) אשר אי יציבותה יכולה להביא להפרדות חלקים ממנו, ויצירת מקור לתסחיפים למוח = ארוע מוחי. מניעת הארועים נעשים כיום בניתוח או בצנטור, אך ההתוויה לטיפול הנה מידת ההצרות (ככל שההצרות גדולה יותר, יש יותר טרשת שיכולה יותר להתפורר ולגרום יותר לארועים מוחיים). עצם הטיפול בעורקים אלו מהווים סכנה לארועים מוחיים, כך שהטיפול בעורק חולה צריכה להיות כאשר ההצרות הנה במידה כזו שהטיפול הניתוחי (או צנטור) הוא בסכון נמוך יותר מאשר השגחה בלבד. לפי מה שתארת, לאביך אין ארועים נוירולוגיים (סחרחורת אינה ארוע מוחי!), ומידת ההצרות בעורקי התרדמה הם במידה כזו שאינם מצריכים טיפול. מה שצריך עתה זה מעקב רופא כלי דם ולחזור על דופלר עורקי צוואר מדי מספר חודשים. לגבי המשך המעקב והטיפול, אני ממליץ להיות במעקב מסודר במרפאת כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ויש לי שאלה נוספת ברשותך
רותי16/03/2009שלום שוב דוקטור שכחתי להוסיף שהוא נוטל אספירין כבר די הרבה זמן, ככל הנראה בשל הסכרת, האם יכול להיות שבשל כך המצב לא חמור ולא יחמיר? או שאין קשר בין שני הדברים? הנוירולוג שלח את אבי לבדיקה של דופלר צווארי, האם הוא יפנה אותו למרפאת כלי דם? או שעלינו לפנות כבר כעת? התור שלו באמצע חודש אפריל? אני מצטערת אם השאלות קצת נודניקיות, אבל מאוד חשוב לי להפנות את אבי לאן שצריך, על מנת שהמצב לא יחמיר חלילה... אין צורך לרוץ לרופא, אך גם להיות בת יענה זו לא התשובה נכון?? תודה רבה מראש על תשומת הלב רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב מרפאת כלי דם
ד``ר טל סולומון16/03/2009שלום רותי,
הדאגה לאביך מוצדקת, ואין צורך בהתנצלויות.
אספירין - תרופה המעכבת איגור טסיות, הנה תרופה מניעתית המומלצת בעיקר לחולים עם טרשת עורקים, המערבת את מערכת כלי הדם הכליליים (כלי דם המספקים את שריר הלב). סוכרת מהווה גורם סיכון להחמרת טרשת עורקים, אך האספירין לא ניתן עקב הסוכרת בפני עצמה. לאספירין טווח רחב של פעולה, והיא ניתנת לחולים עם טרשת עורקים, לכל החיים (כאמור, בעיקר טרשת עורקים כליליים). בנוכחות מחלה טרשתית של עורקי התרדמה (כפי שציינת), לאספירין תפקיד דומה במניעה של החמרה. האספירין אינו עוצר את המחלה הטרשתית, וגם לא מונע סיבוכים לחלוטין, אך יש לו תפקיד בהאטת תהליכים של חסימת העורק.
לגבי הגעה למרפאת כלי דם - לפי כל הנתונים שציינת לעיל, אין צורך להחפז בהגעה למרפאה כי הנתונים מצביאים כי המחלה בעורקי התרדמה אינם קשים ולא מצריכים התערבות טיפולית בשלב זה. לפי מה שתארת, הוא גם מטופל תרופתית הייטב. למרות זאת, אין ייעוץ זה פוטר מהגעה למרפאה מסודרת, בה ייבחנו כל ההיבטים של מחלתו. ההפניה למרפאת כלי דם היא בד"כ ע"י הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב,תודה רבה עבור תשומת הלב ש
רותי17/03/2009שהקדשת לי, היה לי מאוד חשוב לדעת מה לעשות ולאן לפנות, וסייעת בידי. על כן אני מודה לך מאוד על האופטימיות שנתת לנו, משום שהיינו די בבהלה, וכמובן מכאן נמשיך הלאה. שיהיה לך המשך יום נעים ושוב תודה על הכל רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!!
אני18/03/2009רציתי להוסיף שאתה ממש תותח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?