מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טמפורל ארטרטיסאור21/03/2009
אבקש אינפורמציה לגבי האבחנה "טמפורל ארטריטיס": 1.לאיזה תחום ברפואה היא משוייכת? 2.באמצעות איזו בדיקה היא מאובחנת? 3.מהם הסימפטומים? 4.מהו הטיפול ? 5.מהם סיכויי ההחלמה? 6.האם המצב הפיך? 7.מה הגורם להופעתה? ואם איזה מומחה אפשר להתייעץ על המחלה ??? בברכה ובתודה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Temporal Artiritis
ד``ר טל סולומון21/03/2009שלום אור,
המחלה שאת (ה) מציין, הנה מחלה דלקתית של עורקים גדולים (Giant Cell Artritis). היא נקראת כך כי היא פוגעת בעיקר בעורק הצדע (Temporal artery) אשר בצד הראש, ועיקר הסימפטומים הם כאבי ראש מקומיים, וחד צדדיים. ה"בעיה" שהפגיעה היא פגיעה מערכתית, והדלקת יכולה לפגוע למעשה בכל עורק גדול בגוף. מקור המחלה עלום ולא ידוע. בגלל שמדובר במחלה דלקתית, הטיפול בה הוא בנוגדי דלקת מסוגים שונים, ובעוצמה שונה (חשוב להבהיר כח מדובר בדלקת, ולא זיהום, דהיינו הטיפול לא מצריך אנטיביוטיקה).
אנסה לענות לפי סדר שאלותיך:
1. קשור לתחום הראומטולוגי
2. אבחון נעשה ע"י תאור מקרה החולה, בדיקות דם (כמו שקיעת דם), ויש צורך בביופסיה של עורק
3. סימפטום עיקרי הוא כאב ראש חד וקשה, יכול להגיע להפרעות ראיה ולארועים מוחיים חולפים
4. הטיפול בד"כ בסטירואידים, מדכאי מערכת חיסון ומעכבי חלוקת תאים (כמו מטוטרקסט)
5. אין ממש החלמה, אך ניתן להפוך את המחלה לכרונית ויציבה
6. המצב לרוב בלתי הפיך
7. יש תאוריות שונות להופעת המחלה, אף אחת לא ממש הוכחה
ממליץ שאם את/ה סובל ממחלה זו, יש להפנותך לראומטולוג. ככל הנראה כי תופנה לכירורג לצורך ביופסיה (פשוטה) לאימות המחלה, אך המעקב והטיפול הם בשיטות "שמרניות" ולא פולשניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לך אם תסביר את סעיף 4 שכתבת
אור22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סולומון היקר,
אור06/04/2009
אני מודה להנהלת הפורום הנכבדים, שמחקו את ההודעה של המתחזה הזדונית, אך שמתי לב שבטעות מחקו גם את תגובתך לשאלתי, בנוגע לסעיף 4.
אודה לך, אם בזמנך הפנוי, תמצא את הרגע להשיב לי שוב .
בברכה ובתודה,
אור
(ל. ששוחחה עמך בטל, לפני כשבועים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלר ורידים,
צליל16/04/2009מה הסיבה שמדברים אלי ככה? מה בושה וחרפה? שמי אור, אורית, ואמא שלי עברה אולטרסאונד דופלר ורידים, במירב בבתים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושה וחרפה שנולדתי בשם אור?
צליל16/04/2009אני רציתי עזרה הרופא עזר, לאימי יש בעיה, אני לא מתחזה שמי אור, לא המצאתי שום דבר, יש עוד נשים בשם אור,לא רק את,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושה וחרפה להתחזות, של גולשים
אור29/03/2009
משועממים, חסרי שכל ורגש אנושי בסיסי של אדם, למצוקותיהם של אנשים אחרים. כנראה, שאין במוגבלותם השכלית והרגשית את היכולת, להבין מספיק את מצוקתו של האחר, עד שמקרה זה או אחר, יגיע גם אליהם ויכה גם בם או בקרובים להם, ואז אולי הם יבינו, שמדברים כאלה, לעולם לא מתבדחים, ובוודאי ובוודאי, שלא על חשבון מצוקתו וגבו של האחר.
ד"ר סולומון,
אני מודה לך, מקרב לב, על כל ההסברים המפורטים, וצר לי שקיימים בקרבנו אנשים כל כך שפלים וחסרי רגישות, שהופכים נושא כל כך רציני וכאוב, כמו גם את הפורום כולו, לבדיחה.
יתר על כן, אני לא מבינה, איך גולש, יכול לפלוש לפורום באותו השם, של כותב ההודעה המקורית, כדי להתחזות ולכתוב הודעות זדוניות ושקריות בשמו.
על כל אלה, פניתי להנהלת הפורומים ולרופא.
בתודה ובברכה,
אור "האמיתית"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?