ויטמין K

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין K
    מירב תהילה
    21/06/2009

שלום רב שמי מירית בת 20 לא לקחתי בחיים גלולות!
    צרכתי שתי כדורים במהלך השבוע של "צנטרום" ויטמנים השבוע כאשר הרגשתי עייפה וחוסר תיאבון ונפתח לי התיאבון.
    והצנטרום מכיל ויטמין K נאמר לי שויטמין זה עלול להזיק לקרישת דם ?ועלול ליצור בעיות.?
    אציין שאין לי בעיות בקרישת דם והבדיקות הPT PTT תקינות
    אבל אני פוחדת .
    האם עלול להיווצר לי בעיות.?
    כי גם ככה לעיתים אני סובלת מדימומים באף והפה תחושת גוף זר בגרון,
    ואשר הרופא אומר שאין קשר לאמוטולוגיה.
    ואציין שהתחלתי לשתות הרבה מים ואני דואגת לשתייה מרובה האם זה עלול לגרום לי בשילוב עם הויטמנים "לדלול הדם"???ולמצב מסכן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין K

הוספת תגובה

• ויטמין K

ד``ר טל סולומון
    21/06/2009

שלום מירית,
    ויטמין K הוא חומר אשר נחוץ לייצור טבעי של פקטורי (חלבונים) קרישה הנעשה בכבד.
    ישנם תרופות שתפקידן "לדלל" את הדם ולהפחית את קרישיות הדם. תרופות אלו מעקבות את ספיגת הויטמין ובכך מפריעות לייצור תקין של פקטורי הקרישה....
    מכיוון שאת לא נוטלת תרופות לדילול דם, נטילת ויטמין K כחלק מנטילת ויטמינים זה בסדר.
    מניעת ספיגת ויטמין K גורמת לדילול הדם ולתת קרישיות, ההפך לא נכון בהחלט, דהיינו , נטילת ויטמין K לא מדבירה קרישיות, אלא משאירה את מערכת קרישת הדם בעיינה. כמובן שנטילה מבוקרת ורבה של הויטמין, עלולה להיות מזיקה...כמו כל ויטמין הנלקח ביתר.
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו