ויטמין K המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין K המשך
    מירב תהילה
    21/06/2009

בסך הכל לקחתי השבוע שתי כדורים של "מולטי ויטמין והוא הכיל 25 מק"ג ויטמין K .
    אציין שאני שותה הרבה נוזלים והרבה מים יום יום.
    האם המים עלולים לדלל לי את הדם ? ואת הויטמנים בדם ולגרום לי למצב מסכן ?
    וכמובן שאני לא יחזור יותר לקחת ויטמנים.עם איני רואה צורך.
    צודק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין K המשך

הוספת תגובה

• מים וויטמין K

ד``ר טל סולומון
    21/06/2009

שלום מירב,
    ויטמין הוא חלבון אשר זקוק לפעילות רגילה של הגוף, אך הגוף אינו מסוגל לייצר חלבון זה, לכן הוא ויטה (מהחי) מין (של לועזי לחלבון או חומצה אמינית).
    חלבון מהדיאטה מפורק לחומצות אמיניות, ואח"כ נבנה מחדש ע"י הגוף, אך כאמור, הויטמינים הם אותם חלבונים אשר הגוף צריך מבחוץ כי אינו מסוגל ליצרם (לסנטזם).
    צריכה יומית שלהם בדיאטה רגילה ומאוזנת (ירקות, פירות, בשר וכו') אינה מצריכה תוספים. אנשים אשר חסרים בויטמינים או שהדיאטה שלהם דלה בהם, מומלץ שייקחו תוספים המכילים אותם.
    בכמויות "רגילות", ויטמינים הניטלים אינם יוצרים בעיה, אך צריך לקחת אותם בתבונה, אולי להיוועץ עם תזונאי.
    אם אין את צמחונית/טבעונית או מחסירה סוג מזון זה או אחר מתזונתך, את לא צריכה תוספים אלו, אך שוב, אין נזק של מולטיויטמין הנלקח במינון מומלץ!
    שתיית מים היא טובה, אך לא להגזים, כן, יש דבר הנקרא הרעלת מים, כאלו ששותים 10-15 ליטר ליום. במדינה חמה כמו שלנו יש לשתות כ 2-3 ליטר מים ביום, אך נא לא להגזים. לבעלי תפקוד כלייתי תקין, אין בעיה בשתיית מים גם מעבר לזה, אבל אין צורך, וכאמור כמות מוגזמת לא מומלצת. לגבי שאלתך, אין שתיית מים גורמת לדילול דם מבחינת קרישיות דם.
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו