ורידים!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורידים!
    דרור
    16/07/2009

אהלן,

בניגוד לשאר הבנות פה, אני לא אחרי לידה או משהו כזה ועדיין יש לי ורידים ממש בולטים (אולי גם כי יש לי עור מאד בהיר). האם יש משהו שאפשר לעשות שאינו כרוך בניתוחים ודברים מסובכים (או כואבים מידי)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ורידים!

הוספת תגובה

• טיפול בורידים בולטים.

ד``ר יאיר גלילי
    19/07/2009

שלום לך
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהזרקות

א
    22/07/2009

אני בת 23 גם לפני לידות ובכל זאת יש לי הרבה ורידים כחולים על השוקיים, רציתי לדעת איזה מכונים/ מרפאות מטפלים בשיטת ההזרקות (שמעלימות את הורידים)? אני עושה טיפולי לייזר ברגלייים להשרת שיער, האם ניתן לטפל בורידים במקביל לטיפולי הלייזר?
    האם הטיפול יעיל רק במקרים של ורידים גדולים ובולטים או גם במקרים של ורידים כחולים אך שטוחים וקטנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן עושים בדיקת דופלקס?

א
    22/07/2009

בדיקת דופלקס נעשית במכונים שעובדים בשיתוף פעולה עם קופות החולים. ניתן להישלח לבדיקה ע''י רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן עושים בדיקת דופלקס

ד``ר יאיר גלילי
    22/07/2009

בדיקת דופלקס נעשית במכונים שעובדים בשיתוף פעולה עם קופות החולים. ניתן להישלח לבדיקה ע''י רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו