מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ורידים ונימים בשתי הרגלייםציפי29/07/2009
אני בת 41 סובלת מורידים ונימים בשני הרגליים ,רגל אחת לאחר ניתוח . שאלתי, מה ההבדל בין הזרקות רגילות לורידים והנימים לבין הזרקות קצף? ומה יעיל יותר ויפתור לי את הבעייה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ונימים בשתי הרגליים
ד``ר יאיר גלילי29/07/2009ההבדל הוא שהזרקות רגילות מבוצעות בלי הנחיית אולטרהסאונד ומכוונות רק לורידים השטחיים בלי לטפל במקור הבעיה שהוא לרוב ורידי המסתתר בעומק הרגל ואין חשיבות משמעותית לאם משתמשים בקצף או לא. לעומת זאת כשההזרקות מבוצעות עם הנחיית אולטרהסאונד , הטיפול הוא בוריד הפנימי שהוא מקור הבעיה ופותר אותה ביעילות. הבעיה פותרת בעיקר את נושא הורידים הבולטים כחבלים ולא את הנימים שם הטיפול הרגיל מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
ציפי04/08/2009ראשית תודה על תשובתך המהירה המשך שאלתי
האם זריקות קצף יעלימו לי גם את הנימים? האם הזריקות כואבות? האם ביטוח פרטי מחסה את הטיפולים גם של הנימים? חשוב לי לדעת מה גורם לפקקת ורידים שמעתי שזה מסוכן הייתי רוצה להבין יותר זאת אחת התלבטויות שלי לגבי השיטה. ודבר אחרון האם כשאני מגיעה למרפאתך כל הבדיקות מבוצעות אצלך דופלר וכדומה.. או שעלי להגיע עם כל הבדיקות? ואם כן מהן הבדיקות שאני אמורה להביא איתי? האם אתה מבצע רק הזרקות קצף או פועל בשיטות שונות ומתאים אותם לבעייה של כל מטופל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
ד``ר יאיר גלילי04/08/2009שלום לך
חלק מהנימים שקרובים לורידים הגדולים יעלמו בעקבות ההזרקות. הזריקות אינן מורגשות כמעט. פקקת ורידים עמוקים היא סיבוך שמופיע באופן לא שכיח בניתוחי ורידים ואילו בטיפול בהזרקות, הסיכון נמוך יותר מבניתוח. צריך גם לדעת שבכל מטוס נוסעים הטס מעל 3 שעות, 1 מתוך 100 בני אדם נפגע מפקקת ורידים עמוקים, ואילו הסיכון בטיפול נמוך בהרבה. באשר לשאר השאלות, ממליץ על המשך פירוט דרך המייל כיון שאין כוונת הפורום ליידע לגבי טיפולים אותם אני מבצע אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?