מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שטפי דם ונימול/כאב בירכייםאוהבת ופגועה15/09/2009
אני בת 31. מזה כשלוש שנים לערך אני סובלת מכאבים/נימולים בירך חימצונית של רגל שמאל.לא ייחסתי לכך חשיבות רבה. כשעשיתי עיסוי מקומי הכאב עבר, משהו בגוף התרגל לתחושת הנימול ולא נפגעה יכולת התפקוד היומיומית שלי.
בחודש האחרון, שמתי לב כי אותה התחושה מתחילה להופיעה גם בירך ימין החיצונית, אם כי ברמה נמוכה יותר. אולי בגלל המודעות לכך, ששתי הרגליים סובלות מהבעיה, הבחנתי היום כי יש לי שטפי דם בשתי הירכיים החיצוניות בקו כמעט ישר ובדיוק באזור הכאב/נימול שאני חשה.
יצויין, כי היום עמדתי על רגליי במהלך כל היום וכן הלכתי הליכה איטית ועמדתי עמידה רציפה במהלך הרצאה בת שלוש שעות.(גם בשעות הבוקר הייתי בהרצאה במשך 3 שעות ועמדתי על רגליי).
בחשיבה היום על העבר, נדמה לי כי באמת לאחר עמידה ממשוכת או הליכה ממושכת יש לי כאב בירכיים החיצוניות, ונזכרתי כי כבר בעבר היו לי שטפי דם, אך ייחסתי אותם למכות שכביכול חשבתי שקיבלתי במהלך היום...
אני קצת מודאגת מהעניין והייתי רוצה להבין מה פשר הדבר.
מבחנה בריאותית אין לי בעיות רפואיות מסויימות. נטלתי עד לפני חודש וחצי גלולות למניעת הריון(הרמונט) במשך 10 שנים.בנוסף אני צמחונית מזה 17 שנה, אך בבדיקות הדם אין לי מחסור של ויטמינים או ברזל.
אשמח לדעת מה היא ההשערה האפשרית למצב שכזה, מכיוון ולא מצאתי עליו מידע. כמו כן מהן הבדיקות שעלי לעשות וכן מהו הטיפול הנהוג במצבים כאלו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם ונימול
ד``ר טל סולומון16/09/2009בוקר טוב,
נימול הנו תסמין (עצבי) נוירולגי אשר מקורו יכול להיות מקומי או מעמוד השדרה. סביר כי אם הוא דו צדדי סיבתו יותר מעמוד שדרה גבי. מצב נוסף היא בכל זאת חסר תזונתי - לא רק ויטמינים וברזל נבדקים. אולי יש לבדוק או להתעמק באותם "יסודות קורט" שייתכן שחסרים לך, בכל מקרה, הייתי פונה לנוירולוג לברור.
שטפי דם מתחת לעור יכולים להיות ממקור חבלתי או מבעיית קרישה שיש לברר.
לא ממש ניתן לקשור את שני אלו יחד מבלי שייבדקו כל פרטי תלונותייך ובדיקה גופנית יסודית.
איני מתרשם לפי תלונותיך, יחד עם הממצאים שאת מתארת, כי מדובר (לשמחתך!) בבעיית כלי דם.
למרות האמור לעיל, ייתכן כי את מפרשת "שטפי דם" בירך לאחר עמידה ממושכת כורידים מורחבים ותחושות מקומיות מקורן מהן. בעיית ורידים זו (אם קיימת!) צריכה להבדק וגם יכולה להיות מטופלת ע"י כירורג כלי דם.
אני ממליץ לך להבדק ע"י רופא המשפחה שלך בכוון ברור מתאים, ולפי הבדיקה תופני למומחה המתאים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?