מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי להסתיידות עורקים צוואראלי כהן19/09/2009
בבדיקת עיניים שגרתית אמר לי הרופא שהוא מזההסימני יתר לחץ דם
והפנה אותי לבצע דופלר כלי דם צוארי
מה הן התופעות לוואי להסתיידות עורקים צוואריים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי הסתיידות עורקי צוואר
ד``ר טל סולומון20/09/2009שלום אלי,
איני יודע מה גילך, מה מחלות הרקע שלך ומדוע הלכת להבדק בדיקת עיניים זו.
אני חושב כי רופא העיניים התכוון להצרות עורקי צוואר ולא הסתיידויות, וכנראה שהתכוון לעורקי התרדמה - עורקי הקרוטיס.
הצרות בעורקים אלו מקורה בשקיעת חומרי טרשת (שומן/כולסטרול, שברי תאים, טסיות דם ולעיתים סיד=הסתיידות). כל עוד אין הצרות קשה (דהיינו כמות המשקע קל עד בינוני), אין הדבר גורם בעיות.
כאשר ההצרות הופכת משמעותית, ומהירויות הזרימה דרך ההצרות גוברת, ישנה הסתברות גוברת שאותה טרשת תתחיל להיות לא יציבה, להתפורר ולשחרר מתוכה חלקיקים, אשר יובילו בקו ישיר אל המוח ואז יהיה ארוע מוחי חולף (TIA) או ארוע מלא (CVA).
אני חוזר לתחילת תשובתי בשאלה מדוע הוא הוא חשש להצרות זו - יש לכך משמעות באם הנך מוגדר "סימפטומטי" או לבדיקת סריקה ואז אתה "אסימפטומטי" - הטיפול הוא דומה בשתי המקרים, אבל הסיכון לארוע מוחי שונה לחלוטין.
אסכם - הצרות בעורקי התרדמה מעמידה אותך בסיכון ללקות בארוע מוחי, והצרות קשה הינה התוויה לטיפול. אני ממליץ להגיע עם תוצאות בדיקת האולטרסאונד דופלר שתבצע, לכירורג כלי דם להערכה.
(לשאלתך - אין להסתיידויות "תופעות לוואי" אלא ההצרות אם קיימת, מגבירה אצלך את הסיכון ללקות בארוע מוחי)
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתיידות עורקי צוואר
אלי כהן20/09/2009שנה טובה
בן 51 היתה בדיקה שנתית רגילה ואין לי מחלות רקע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עורקי צוואר
ד``ר טל סולומון20/09/2009טוב שאתה בריא,
ממליץ לבצע את בדיקת הדופלר , ועימה לגשת לכירורג כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?