בדיקת הקרוטידים וכלי הדם בראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת הקרוטידים וכלי הדם בראש
    שירה
    05/01/2010

שלום לך ,
    אני סובלת מזה זמן רב מכאבים רבים וקשים ותחושה של פולסציה ברקות ובאזור המצח העליון החיצוני משני צידיו . כאבים אלו מנטרלים את יכולתי לחיות חיים תקינים - ספורט , שיחות , טיולים וכו' .
    לפני 15 שנים עברתי טיפולים כימותרפיים והקרנות בשל סרטן השד . האם יתכן שכאבים אלו קשורים לנזקים שנגרמו לכלי הדם בגלל טיפולים אלו ? כיצד ניתן לבדוק את כלי הדם בראש ? האם יש תרופות היכולות לטפל בדלקת כלי דם אלו , אם תתגלה כזאת ?
    בתודה מראש , שירה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות כלי דם

ד``ר טל סולומון
    05/01/2010

שלום שירה.
    איני יודע מה גילך, ולאיזה מקום קיבלת קרינה.
    כאבי ראש ןתחושת דופק בעורקים באיזור הרקות אינו אופייני למחלת עורקי התרדמה (עורקי קרוטיס).
    לדבי מיחושים אלו אני ממליץ בדיקת נוירולוג.
    קרינה יכולה בטווח הארוך לפגוע בעורקים, בשדה הקרינה.
    בדיקת סקירה של עורקי התרדמה היא בדופלר עורקי צוואר.
    להתראות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופלקס דופלקס לא דופלר

אני
    05/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד

ד``ר טל סולומון
    05/01/2010

הבדיקה לעורקי התרדמה היא דופלר - הדגמת מהירות זרימה בעורקי התרדמה, והקשה מהמהירות את מידת ההצרות.
    דופלקס נותן את תמונת ההצרות ונוכחות סוג של טרשת ו/או הסתיידויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו