מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים עזים ברגלייםסיסי20/03/2010
שלום רב, בת 42, מזה כשנה סובלת מכאבים עזים ב-2 הרגליים לאורך כל הרגל. ביצעתי את כל הבדיקות פרט לסיטי ו MRI . התיעצתי עם אורטופד ושני מומחים לכלי דם, נמצאה אצלי אי ספיקה ורידית אך שניהם טענו כי הכאבים אינם הבעיה של אי הספיקה.אחד טען כי אני סובלת מליפאדמה, השני טען כי יש לי מבנה אגן רחב מה שמשפיע על הרגליים. איני שמנה, בעלת מבנה גוף צר ואגן רחב. לא קיבלתי כל פתרון והכאבים הולכים ומתחזקים. עיקר הלחץ בחודשיים האחרונים באזור הברכיים. משתדלת לתפקד באופן רגיל אך סובלת מאד במשך 24 שעות ביממה. הכאבים העזים ביותר מתרחשים בלילה, מה שלא נותן לי מנוחה.אני מיואשת ומחפשת מרפא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים
ד``ר טל סולומון21/03/2010שלום סיסי,
קיים פער בין תלונותייך לבין הממצאים אשר את מתארת.
אי ספיקה ורידית מלווה בממצאים נוספים ברגלייך, והם מוקלים בעת הרמת רגליים - מה שאצלך לא קורה, ולכן ככל הנראה רופא כלי הדם עימו התייעצת אמר שמקור הכאבים לא משם. אני מניח שבדק גם את המערכת העורקית שלך ולא מצא בה פגם.
לגבי לימפאדמה - אי ספיקה של המערכת הלימפטית, שוב, ישנם ממצאים שאינם אצלך (כמו נפיחות ניכרת ברגליים), אשר אינם מוקלים "בין-לילה" בהרמת הגפיים.
איני אורטופד, על כן איני יכול לייעץ לגבי ממצאי אגן רחב, אך איני מוצא קשר ישיר לכאבי ברכיים וכאבים במנוחה ברגליים עקב ממצא של אגן רחב שאת מציינת.
איני מכיר את גורמי הסיכון שלך כמו עישון, סוכרת, שומני דם וכד', וכן על מנת להגיע לאבחון טוב, יש לקבל ממך מידע חיוני זה, יחד עם בדיקה גופנית והדמייה ניתן להגיע לשורש הבעיה ולפתרונה.
אני ממליץ לך להיוועץ עם רופא משפחה לגבי תכנית אבחנתית ע"י מומחים שונים הכוללים גם ראומטולוג ונוירולוג (בהנחה כמובן שכירורג כלי דם שלל בעיית עורקים, ורידים וליפמה כמקור לתלונותייך, וכן לאורטופד אין מה להוסיף לך).
לגבי הבדיקות ש"טרם ביצעת" - לכל סוג בדיקה ישנה מטרה לביצוע, ולכן גם יש הגבלה ביעילות כל בדיקה, ולחלקן יש גם סכנות. בדיקת CT או MRI הינן לצורך חיפוש ממוקד של בעיה ואינן בדיקות "סריקה" למקור כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
סיסי24/03/2010שלום ד"ר טל סולומון. רב תודות על התגובה.
במנוחה ברגליים עקב ממצא של אגן רחב שאת מציינת.
איני מעשנת, ללא סוכרת, ללא כולסטרול, כל בדיקות הדם שבוצעו תקינות, פרט לברזל מעט נמוך, מטופלת בכדורים טבעיים בעיה ידועה לפני כ 18 שנה התגלה במהלך ההריון הראשון.
לפני כשנתיים סבלתי מכאבים חזקים גם כן ברגליים, לא דומים לכאבים העכשוויים והכיוון היה דלקת פרקים - מה שנשלל בסופו של דבר.
בהמלצת רופאת המשפחה הופניתי לעיסוי לימפטי על מנת לנסות להקל על רמת הכאבים. אני מקווה שאולי ימצא פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות רגל
ד``ר טל סולומון25/03/2010שלום סיסי,
אני מבין שישנה אבחנה של אי ספיקה לימפטית ברגל הנ"ל ומטופלת בניקוז לימפטי (=מסאז' לימפטי).
הטיפול בנפיחות ממקור לימפטי ממושך עם יעילות מוגבלת.
יש טיפול כירורגי לתופעה זו אך עם תוצאות נמוכות, על כן נעשה במקרים חריגים ונדירים מאוד.
ממליץ על המשך הטיפול השמרני בנפיחות זו ולהמנע מהתערבות כירורגית ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
סיסי25/03/2010אבחן את הטיפול הלימפטי ותקוותי שזה יקל. אשמח לעדכן.
תודה על המענה, בברכת חג שמח וכשר סיסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?