DVT- פקקת ורידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• DVT- פקקת ורידים
    אלעזר
    06/04/2010

שלום, אני חייל בן 21.
    נפצעתי במהלך אימון בצבא, קרעתי את המיניסקוס. לפני כחודש עברתי ארטרוסקופיה בברך,מספר ימים לאחר הניתוח התחילו תסמינים של DVT באיזור האחורי של השוק, והאורטופד החליט לשלוח אותי לאולטרסאונד. תוצאות האולטרסאונד הראו כי יש לי:
    -קריש חוסם בשני ורידי הגסטרוקנמיוס
    -יש קריש חוסם בוריד הספנה הקצרה במוצאו
    בנוסף נכתבו מספר וורידים ששוללים כי יש לי שם DVT.

כעת אני מטופל בקומדין למשך כשלושה חודשים, בדיקות ה- INR מראות כי אני עדיין לא מאוזן.
    רוב הסיכויים שזה סיבוך מהניתוח אולם אני מופנה להמטולוג לשם שלילת בעיה גנטית.

ברצוני לשאול,
    האם אני נמצא בסיכון יתר שיתווספו לי קרישים במקומות אחרים בגוף?
    האם זה נדיר שלאחר ניתוח נוצר סיבוך של DVT?
    האן מומלץ בתום השלושה חודשים, לפני הפסקת הטיפול בקומדין, לעשות שוב אולטרסאונד?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    DVT- פקקת ורידים

הוספת תגובה

• כשכתבתי אולטרסאונד התכוונתי לדופלקס

אלעזר
    06/04/2010

קרישי דם בורידים העמוקים עלולים להתקדם במעלה הרגל או לשלוח תסחיפים, וזו הסיבה שאתה מטופל בתרופה נוגדת קרישה בשם קומדין. ידוע שניתוחים בכלל ובאזורי הברך בפרט עלולים להוות גורם סיכון לסיבוך של DVT. מומלץ לבצע שוב אולטרהסאונד כעבור שלשה חודשים כדי לראות האם הקריש התפרק לחלוטין או שעדיין קיימם שיירים שלו או שאולי התקדם הלאה וזה יהוו גורם בהחלטה לגבי המשך טיפול.
    במידה ותימצא נטייה לקרישיות יתר בבדיקות הדם ששלחת, יש לשקול טיפול ארוך טווח בנוגדי קרישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DVT לאחר ניתוח בברך

ד``ר יאיר גלילי
    06/04/2010

קרישי דם בורידים העמוקים עלולים להתקדם במעלה הרגל או לשלוח תסחיפים, וזו הסיבה שאתה מטופל בתרופה נוגדת קרישה בשם קומדין. ידוע שניתוחים בכלל ובאזורי הברך בפרט עלולים להוות גורם סיכון לסיבוך של DVT. מומלץ לבצע שוב אולטרהסאונד כעבור שלשה חודשים כדי לראות האם הקריש התפרק לחלוטין או שעדיין קיימם שיירים שלו או שאולי התקדם הלאה וזה יהוו גורם בהחלטה לגבי המשך טיפול.
    במידה ותימצא נטייה לקרישיות יתר בבדיקות הדם ששלחת, יש לשקול טיפול ארוך טווח בנוגדי קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו