מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הדס שלום,
אסתר28/09/2010אני סובלת מכאב דומה זה 3 חודשים- אשמח לשמוע איך מקדמים תור ל-MRI
ממש תודה וחג סוכות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקידום תור
ד``ר טל סולומון28/09/2010שלום אסתר,
תורים לבדיקות הדמיה הן לרוב לפי מידת דחיפות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מעל 8 חודשים במפשעההילה מנגוני22/05/2010
שמי הילה ואני מבקשת את עזרתך...אני סובלת מכאבים באזור המפשעה כבר מחודש אוגוסט 2009 כאב שמקרין לי כאבים לירך הימנית וכן כאבים מסביב בחיבור שבין הרגל המפשעה. בבדיקה הראשונה שעשיתי -בדיקת אולטרסאונד מצאו שיש לי קרעים בסיבי השריר באזור אחיזתם לעצם הפוביס. טופלתי בכדורי ארקוקסיה ולאחר שהכבים לא עברו התחלתי טיפול פיזיוטרפי ב U.S. לאיזור המפשעה. לאחר שגם הטיפול הזה לא עזר רופא המשפחה שלך אותי לעוד רופא ממחה לאורתופדיה. הוא חושב שיש לי נזק סחוסי במפרק הירך. נקבע לי בדיקת ARTHRO MRI לסוף חודש מאי 2010. בעבר עברתי ניתוח בחו"ל לסתימות שהיו לי בורידים ברגלים-ניתוח לייזר. היום אני מרגישה שהכרב מאוד חזק, הוא מפריע לי למהלך החיים והכי חשוב זה שאני לא יכולה ללבוש תחתונים כי אני מרגישה כאב מאוד חזק במפשעה כאב שמרגיש כאילו הרגל שלי עוד מעט מתנתקת מהגוף. אני מרגישה שמשהו אצלי לא בסדר רק שאני לא יודעת מה. שאלתי האם יש מצב שכל הבעיה היא בעיה בכלי הדם? ומדוע כל כך כואב לי באזור המפשעה. מה גם שבלוטות הלימפה שלי במפשעה מאוד כואבות ונפוחות. אני מאוד מצטערת על כל המכתב הארוך. אני מקווה שהצלחת להבין משהו. אשמח לדעת עם יש סיכוי שאולי אני יורה לכול הכיוונים אך הבעיה היא בעיה בכלי הדם? בבקשה תענה לי....אם וכמובן אתה יכול לעזור אני אשמח מאוד. שבוע טוב, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מפשעה מזה 8 חודשים
ד``ר טל סולומון23/05/2010שלום הילה,
ראשית, צריך להתייחס לכאב שלך, ולטפל בו.
שנית, לפי תיאור הכאבים שלך באזור המפשעה, ככל הנראה אין מקורו מכלי דם.
כדי לנסות למצוא מקור לכאבים, חסרים מספר פרטים חשובים: גילך, עודף משקל? פעילות ספורטיבית, מחלות רקע ותרופות כרוניות אותן את נוטלת, לפני או אחרי הריונות, מהו אותו טיפול ורידים שעברת בחו"ל. אפיון הכאב - כל הזמן?, מושפע תנוחתית, מופק במגע?, מעורב מרכיב נוסף כמו נפיחות? חום מקומי... יש עוד הרבה מידע, אבל אנסה להסביר מה אני מחפש.
כאב במפשעה יכול לנבוע עקב בקע מפשעתי, אצל נשים הוא בדרך כלל ממוקם קצת שונה מגברים, נקרא בקע פמורלי, אבל יכול להיות אינגוינלי גם.
דלקת בגיד במקום - לרוב אנשים שעוסקים בפעילות גופנית, כמו שקני כדורגל, ואז טיפול בנוגדי דלקת כמו ארקוקסיה ומנוחה אמורים להעביר את הכאב.
בלוטות לימפה נפוחות עקב מחלה לאורך הרגל או פטריה עקשנית בכפות רגליים, אך גם חלילה עקב ריכוז של מחלה שאתית (הן בד"כ נפוחות ולא כואבות!!!).
אם עברת ניתוח מקומי מסיבות אחרות, ייתכן שעצבים של העור נפגעו, והם מגורים על בסיס קבוע, והגרוי הזה גורם לכאב.
דליות של ורידים נפוחים יכולים להציק ולכאוב, אבל אז הן מודלקות ויש מרכיב דלקתי מקומי - בכל מקרה לא כאב שאת מתארת שמונה חודשים.
ההמלצות שלי - את צריכה להיבדק ע"י כירורג כללי בראש ובראשונה והוא יוכל ואבחן אם מדובר בבקע, בלוטות לימפה מוגדלות, אם זה כאב ממקור אורטופדי וכו'. בלי שום קשר, ניתן לבקש בדיקת אולטראסאונד דופלר של המפשעה ולבקש בחינת ורידי מערכת שטחית ועמוקה בשאלת דליות, אי ספיקה ורידית, ומעורבות מערכת עמוקה.
אשמח לקבל את המידע שרשמתי מעלה, וכמו כן תבקשי מרופא המשפחה להיוועץ עם כירורג כללי ואת בדיקת האולטראסאונד, ואולי נגיע לאבחנה וטיפול. במידה ולא נמצא מקור לכאב, אפשר גם להיות מטופלים במרפאות כאב שייעודן להפחית כאב, גם כשמקורו עלום.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפשעה מעל 8 חודשים
הילה מנגוני24/05/2010ראשית אני חייבת להודות לך על שענית לשאלתי כל כך מהר. ישנם הרבה דברים שהחסרתי בהודעתי הראשונה כי לא חשבתי שמישהו יענה לי. אני בת 34 ושוקלת 60 קילו ואני לא עושה פעילות גופנית. עד לפני שנה נטלתי גלולות למניעת הריון(מליאן) ואני לפני הריונות. הטיפול שעברתי בחו"ל היה ניתוח לייזר VARICOSE VEIN S/P. BIL.שנועד לפתוח סתימות שהיו לי בורידים, סבלתי תקופה ארוכה מהתנפחויות ומבצקות בחלק של הקרסול(יותר בחלק הקדימי של השוק למטה) ולאחר שעברתי בדיקות דופלר מצאו שיש לי בעיה בזרימה של הדם, היו לי ורידים אך הם לא היו בולטים ככה שזה לא דליות. גם היום לפעמיים כשאני עומדת על הרגלים הרבה זמן או שאני לא נועלת נעל נוחה במשך היום או שחם מאוד הרגל מתנפחת לי(הרגל הימנית יותר מהשמאלית) אך למדתי לחיות עם זה. הכאב הוא כבר במצב שכל היום אני איתו בעבר שטופלתי בפעם הראשונה בכדורי ארקוקסיה לאחר שעשיתי את בדיקת האולטרסאונד הראשונה שרק התחילו הכאבים וזה היה 14/10/09 הכדורים עזרו והכאב פחת. בקשר לבקע שציינת אז בדקו לי את זה ואין לי בקע מפשעתי(וזה לפי בדיקת האולטרסאונד שעשיתי. בעברי הרחוק תמיד סבלתי מפטריות בכפות הרגלים אך היום אני לא סובלת מזה כבר יותר מארבע שנים לפחות(האמת שאני דואגת מאוד שלא לקבל פטריות כמו ללכת רוב השנה עם נעל פתוחה. בקשר לשאלתך עם עברתי ניתוח, אז כן, בסוף חודש ינואר אושפזתי לניתוח להוציא אנדומטריומה מהשחלה(סוג של ציסטה שחלתית).בעת הניתוח נמצאה אצלי מחלת האנדרומטריוזיס, שפזורה בכל האגן. היום אני מטופלת בזריקות למחלה ובמקביל אני עוברת טיפולי פריון להיכנס להריון לפני שאני יעבור ניתוח "לנקות" את המחלה מהאגן. (ברצוני לציין שהרופאים לא קישרו את המחלה לכאבים שיש לא במפשעה שמקרינים לרגל ימין, הם טענו שזה צרוף מיקרים שגם השחלה בצד שמאל כאבה בגל האנדומטריומה וגם הכאב במפשעה כמו שהם אומרים Coincidence. אני מקווה שאני לא מטרידה אותך יותר מידי עם הסיפור הארוך שלי. אני שולחת לך צרוף של התיעוד של כל הבדיקות שעשיתי בחודשים האחרונים. אני מקווה שתוכל לעזור לי, ושאני אוכל לעשות עוד משהו לפני שהבדקה של הMRI תגיע (כפי שאת הזוכר אני הולכת לבדיקה רק בסוף מאי 2010).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלשלות המקרים-כאבים במפשעה
הילה מנגוני24/05/2010להלן השתלשלות המקרה:
בתאריך ספטמבר 2009 החלו לי כאבים חזקים מאוד במפשעה. בין היתר, הכאבים כללו לחץ חזק על בלוטות הלימפה – מה שמנע ממני את היכולת לבוש תחתונים. בתחילה סברתי שהעניין קשור לבעיה בתחום הנשים ופניתי לרופא נשים שלי, שהפנה אותי לבדיקת אולטרא-סאונד מפשעה וכן דופלר לרגל ימין.
בתאריך 14/10/09 עברתי את בדיקת האולטרא-סאונד במרפאת נתניה-דרום. בעקבות ממצאי הבדיקה שלל רופא הנשים את הסברה שמדובר בבעיית נשים והפנה אותי להמשך טיפול אצל רופא המשפחה. בבדיקה נמצא שבאזור הנקודתי של הכאבים החזקים-מיקום אחיזת השרירים לעצם הפוביס עם ריקמה אקוגנית באזור הנ"ל היכול להתאים לקרעים בסיבי השריר באזור אחיזתם לעצם או לעזור דלקתי.
בתאריך 20/10/09 הגעתי לרופא המשפחה, שקבע עבורי טיפול בכדורים (ארקוקסיה) למשך 10 ימים.
תאריך 8/11/10, לאחר שהכאב לא פסק, רופא המשפחה שלח אותי למיפוי עצמות.
בתאריך 18/11/09 הגעתי לביה"ח הלל-יפה למכון איזוטופים לשם ביצוע המיפוי.בממצאים של הבדיקה רשמו שאין לראות קליטות פתולוגיות.
בתאריך 01/12/09, מאחר והכאבים במפשעה המשיכו, הגעתי שוב לרופא הנשים. ביקשתי ממנו שיעזור לי כי אני מאוד סובלת ולא מוצאים אצלי שום דבר אך הכאבים לא מפסיקים. הרופא ערך לי בדיקת אולטרא-סאונד נשים ומצא כי יש לי מיומה בשחלה הימנית. הוא אמר שזהו צרוף מקרים וכי אין שום קשר בין הכאב במפשעה ולבין המיומה בשחלה. דר' ערבה הפנה אותי לניתוח להוצאת המיומה מהשחלה.
בתאריך 12/1/10 קיבלתי הפנייה מרופא המשפחה לעבור ניתוח במחלקת נשים בביה"ח הלל-יפה. את הניתוח עברתי בתאריך 26/1/10. לאחר הניתוח הכאבים המשיכו. חשבתי שאולי הכאב ממשיך בזמן ההחלמה מהניתוח וחיכיתי בסבלנות כשלושה שבועות מלאי כאבים עד לביקורת שנקבעה לי במרפאות חוץ בהלל-יפה.
בתאריך 18/2/10 הגעתי לביקורת. הרופא שבדק אותי אמר שהכול בסדר עם השחלה והכאבים שיש לי במפשעה לא קשורים לעניין זה. שוב נתנו לי להבין שזה צירוף מקרים ושלחו אותי בחזרה לרופא משפחה.
בתאריך 21/2/10 הופניתי ע"י רופא המשפחה, לראות אורטופד . ע"י עזרה מחבר משפחה הצלחתי להגיע לביקור אצל רופא אורטופד בחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ההשתלשלות
הילה מנגוני24/05/2010בתאריך 1/03/10 הגעתי לקליניקה של דר' וייס יצחק, מומחה לכירורגיה אורטופדית, שהוא גם סגן מנהל בכיר מחלקה אורטופדית א' במרכז רפואי רמב"ם. דר' וייס טען שהטיפול שנתנו לי לא היה אפקטיבי מספיק והחזיר אותי להשתמש שוב בכדורי ארקוקסיה ובנוסף המליץ על טיפול פיזיותראפי.
בתאריך 4/3/10 הופניתי ע"י רופא המשפחה למכון פיזיותרפיה בקופת חולים דגני.
בתאריך 8/3/10 התחלתי בטיפולים פיזיותראפיים למפשעה. הטיפול היה בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע, בבקרים. במקביל לפיזיותראפיה, המשכתי עם הכדורים שרשם לי דר' וייס. הכאב לא חלף ולא הומעט בצורה משמעותית וכאשר נגמרו לי הכדורים פניתי שוב לדר' וייס שאמר לי להמשיך את נטילת הכדורים לשבוע נוסף, וציין כי במידה וזה לא יעזור הוא יפנה אותי לבדיקת MRI .
לצערי הרב, בתאריך 21/3/10, כשלושה ימים לפני פגישתי המיועדת עם ד"ר וייס, פגישה בה היה אמור להפנות אותי לבדיקת ה MRI, לקה דר' וייס באירוע מוחי. לאחר מכן חזרתי מיואשת וכואבת לרופא המשפחה בבקשה חוזרת ונשנה לעזרה.
בתאריך 23/3/10 נשלחתי שוב ע"י רופא המשפחה לעבור אולטרא-סאונד במפשעה. בבדיקה זו הודגמו בלוטות לימפה מרובות מוגדלות בעובי 0.70 ס"מ וצורתן תקינה. לא הודגם בקע מפשעתי. עדיין הודגמה רקמה היפואקוגנית באיזור אחיזת השרירים לעצם הפוביס. ולא היו עדויות לממצאים נוספים.
בתאריך 28/3/10 הגשתי לרופא המשפחה מכתב מסכם של הטיפולים הפיזיותראפיים שעברתי, ממכתב הסיכום עלה כי אין שיפור עקב הטיפולים. (מה גם שנוצר הרושם כי המטפלת בעצמה התייאשה והמליצה בעצמה על הפסקת הטיפול).
עקב השתלשלות האירועים כולם – מצבי שלי וכן המכשול שנוצר לי בעקבות מחלתו של דר' יצחק וייס נאלצתי ללכת שוב לרופא מומחה אחר בכדי לקבל הפנייה ל MRI.
בעקבות המלצתו של רופא המשפחה הופניתי לדר' יפתח בר בגבעתיים, רופא אורטופד. כמובן שלקח הרבה זמן עד שעלה בידי לקבוע תור אצלו, ועניין זה צלח רק לאחר התחננות של ממש בפני הפקידה שלו הצלחתי לקבוע תור לתאריך 7/4/10.
בתאריך 7/03/10 ראיתי את דר' יפתח בר, שאיבחן את בעייתי בצורה שונה מאבחנתו של דר' וייס. הוא טען שהתמונה מתאימה לנזק סחוסי במפרק הירך.הוא נתן לי הפנייה ל MRI ARTHRO. דר' בר טען כי אני יכולה לבצע את הבדיקה רק בשני בתי חולים ספציפיים - האחד בתל השומר והשני באסותא.
בתאריך 11/4/10 הגעתי שוב לרופא המשפחה לאשר את בדיקת ה MRI
בתאריך 25/4/10 קיבלתי את האישור לבדיקה ונקבע לי תור לתאריך 25/10/10.
כיום, עקב המחלה, אני נאלצת לעבור טיפולי פוריות לשם תכנוניי להיכנס להריון (הובהר לי כי אם לא אעבור את הטיפולים אצטרך לעבור שוב ניתוח שיכול לגרום לבעיות אי פריון). לפני כשבוע נכשל הניסיון הראשון שלי ואני עומדת לפני ניסיון שני של הפריה. הייתי מאוד רוצה לפתור את הבעיה שלי לפני הנסיון השני שלי..בתקווה...
שוב סליחה על כל ההודעה הארוכה. והמון המון תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוף דבר
ד``ר טל סולומון24/05/2010הילה,
כנראה יצאתי מעט מבולבל, אבל נדמה לי שאני מבין עתה "איפה נמצא הכסף".
מדובר בבעיית סחוסים אורטופדיתואני לא ממש יודע מה MRI ישנה בהחלטות הטיפוליות. בעיות בסחוסים בד"כ מטופלות בנוגדי דלקת, פיסיוטרפיה ומנוחה. עניין בלוטות הלימפה המוגדלות מעידות שיש מצב דלקתי איפה שהוא לכן הבלוטות נפוחות כי הן תגובתיות וכואבות. ייתכן שיש לך דלקת במפרק או בסחוס.
לצערי, אין לי הרבה מידע ונסיון בתחום הזה, ותצטרכי את עזרת עמיתי האורטופדים.
לא נשמע שמקור הבעיה בכלי דם..לשמחתך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה וסובלת מבעיה דומה
דוסי20/07/2010שלום לך הילה,
נדהמתי לגלות את הדימיון בין המקרה שלך לתחושות שלי!
אני ממש אשמח לנסות לעזור ולשתף בניסיון / בהתמודדות שלי.. בכל מקרה גם אשמח לעזור ולהמליץ איך מקדמים את ה MRI כי זה לא נראה לי הגיוני שאת מחכה חצי שנה לבדיקה כ"כ חשובה!!!
אני ממש במקרה נכנסתי לפורום ואת מאוד מוזמנת ליצור קשר
הרבה בריאות וימים קלים! הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפשעה
ד``ר יאיר גלילי20/07/2010שלום לך
רציתי להוסיף על תשובתו המפורטת של דר' סלומון.
את מציינת שבעבר טופלת בניתוח לייזר לאי ספיקת ורידים. לא ציינת מתי זה היה . אם קרוב למועד תחילת הכאבים, ייתכן שיש קשר. אם בעבר הרחוק יותר, הסבירות לכך יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סיפור
ד``ר טל סולומון24/05/2010מה חשב האורטופד שיש לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת האורטופד
הילה מנגוני25/05/2010הוא טען שלדעתו יש לי נזק סחוסי במפרק הירך....בגלל זה הוא שלח אותי לבדיקת ARTHRO MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור המחלה
ד``ר טל סולומון24/05/2010עד כה, לא מצאתי סיבות לכאב במפשעה עצמה, אבל לא ברור אם עברת ניתוח במפשעה עצמה.
האם טיפול הלייזר עבר דרך המפשעה?
בעיית זרימת דם? בעורקים? בורידים? היה לך DVT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסיפור
הילה מנגוני25/05/2010הניתוח לייזר שעברתי לא היה במפשעה אלה בנקודות ספציפיות ברגל( 3 פתחים קטנים) והבעיה היתה בזרימת הדם בורידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לייזר
ד``ר טל סולומון26/05/2010שלום הילה.
טיפול לייזר בורידים הוא בגלל אי ספיקה ורידית, של מערכת שטחית.
הרבה פעמים ניתוח או פעולה חודרנית באזור המפשעה, עלולים לפגוע בעצב תחושתי הממוקם בסמיכות לוריד המטופל, לכן העלתי אפשרות לפגיעה עצבית.
הפתחים הקטנים ברגל הם מקור חדירה לאותה פרוצדורה פולשנית, והלייזר יכול היה לגרום לפגיעה עצבית, אבל (!!!) הפגיעה הנ"ל לא מופיע לאחר זמן מה מהטיפול (ניתוחי או פולשני) אלא מיידית סמוך לפעולה, אז כנראה שאין קשר בין המיחושים לפעולה הפולשנית ברגל.
בהצלחה עם הטיפול האורטופדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון...
הילה מנגוני26/05/2010דר' טל סלומון שלום
ברצוני להודות לך על כל העזרה.....
אני מעריכה מאוד את כל מה שעשית בשבילי.....
מי ייתן וירבו רופאים....
הילה מנגוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון אחרון
הילה מנגוני26/05/2010מי ייתן וירבו רופאים כמוך!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?