קריש שלא נמס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריש שלא נמס
    אלעזר
    14/06/2010

בן 21 לאחר ניתוח ארטרוסקופי בברך שמאל בעקבות קרע במינסקוס, שבוע לאחר הניתוח התגלה DVT בשוק הרגל המנותחת, בדופלקס התגלו:
    -קריש חוסם בשני ורידי הגסטרוקנמיוס
    -יש קריש חוסם בוריד הספנה הקצרה במוצאו.

כל הסיפור דנן קרה לפני 3 חודשים שבמהלכם אני מטופל בקומדין. בביקורת האחרונה אצל ההמטולוג נשלחתי לבצע בדיקת D-DIEMR שהראתה כי איני סובל מ-DVT חדש אמנם בדיקת דופלקס שעשיתי היום הראתה כי בוריד הספינה שבתחילה הקריש היה במוצאו ,עדיין נמצא רק שעכשיו הוא לא במוצא, אלא הוא זז.
    בוורידי הגסטרוקנמיוס, קריש אחד נעלם וקריש שני עדיין קיים.

ברצוני לשאול מה עושים במקרה כזה? מה הטיפול? המשך נטילת קומדין, או שיש פרוצדורות אחרות?

יש לי תור להמטלוג בעוד שבועיים, אך אני רוצה להגיע לביקורת כמה שיותר מוכן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריש שלא נמס

הוספת תגובה

• קריש שלא נמס

ד``ר יאיר גלילי
    14/06/2010

שלום
    אתה מתאר קרישי דם במערכת הורידים העמוקה והשטחית בשוק.
    כפי שהבנתי מתאורך, במהלך שלשת החודשים מאז האירוע לא התרחבו הקרישים ולא הייתה התקדמות כלפי מעלה. יש וויכוח האם צריך במקרים אלה המערבים את ורידי השוק להתחיל בקומדין או להסתפק במעקב. בכל אופן, מעבר לשלשה חודשים במקרה כפי שאתה מתאר, לא נראה לי שיש צורך בהמשך בטיפול בקומדין. כמו כן ממליץ לבצע בדיקות לטרומבופיליה במסגרת מרפאת הקרישה על מנת לדעת האם קיימת אצלך נטייה מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות נוספות אפ אפשר

אלעזר
    14/06/2010

ביצעתי בדיקת פקטור 5 ליידן ופקטור 2 מוטציה והתשובות היו שליליות.

אז עכשיו כל החיים אני אהיה עם הקרישים הללו? עלי לציין כי לאחר ישיבה ממושכת (בהרצאות למשל) וכמו כן עמידה ממושכת, איזור השוק ומטה מאוד כואב ועייף- האם זה ישאר למשך כל למשך כל חיי?!
    במידה ובעתיד אצטרך לעבור ניתוח ח"ו, האם יש איזה הערכות מוקדמת שאני צריך לעשות כדי שלא תיווצר החמרה/קרישים חדשים?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישי דם

ד``ר טל סולומון
    15/06/2010

שלום,
    קרישת הדם בורידי השוק יכולים לנבוע מסיבות רבות. על פניו, נראה כי מקורן בטראומה מקומית מהארטרוסקופיה.
    יש להבדיל בין קרישי מערכת שטחית ועמוקה. המערכת העמוקה מביאה דם ללב (ומשם לריאות), ובאם יש קרישי דם במערכת העמוקה, הטיפול במדללי קרישה נחיצותו במניעת תסחיף ריאתי (סכנת חיים). מעבר לכך, שסתומי הורידים במערכת העמוקה נפגעים במהלך הפקקת, וההסתברות להווצרות קרישי דם גבוהה יותר. הסיכון גובר בנוכחות מחלת קרישיות יתר ועוד.
    היריעה רחבה מכדי להסביר את כל הבעיות מסביב קרישי דם במערכת הורידים העמוקה. ההחלטה בטיפול נוגד קרישה היא פועל יוצא של סיכון מול רווח בטיפול, ומבחינה הזו (כפי שד"ר גלילי ציין), אין מקום ככל הנראה לטיפול נוגד קרישה מעבר לשלה חודשים.
    לגבי המערכת השטחית הפקוקה - היא מהווה גורם סיכון נמוך מאוד להתפתחות תסחיף ריאתי, ולכן אין צורך בטיפול נוגד קרישה, למעט מקרים שהקריש דם נמצא בסמיכות יתר למערכת העמוקה ויכול לפלוש לתוכה. הטיפול בפקקת זו היא מסיבות אחרות, ואינה מצריכה נוגדי קרישה.
    הייתי מסכם - לגבי פקקת במערכת עמוקה, שלשה חודשים של טיפול בקומדין מספק, אך מחייב ברור לסיבת קרישיות יתר. לגבי מערכת שטחית - לא שכיחה כקשורה לארטרוסקופיה, ובאדם צעיר כמוך, הברור לקרישיות יתר נחוץ מאוד. באם תהיה לך סיבה לקרישיות יתר, ייתכן כי ההמטולוג ימליץ טיפול נוגד קרישה (לא רק קומדין!) לכל החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר סולומון

אלעזר
    15/06/2010

כתבת שעלי לבצע בירור לקרישות יתר- אם כוונת לבדיקות פקטור 5 ליידן ופקטור 2 מוטציה, אזי ביצעתי אותם והתשובה היתה שלילית.

האם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע לבירור קרישיות יתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות קרישיות יתר

ד``ר טל סולומון
    15/06/2010

שלום אלעזר,
    תהליך הקרישה מורכב ומכיל הרבה מרכיבים - חלבונים תאים וכד'.
    התהליך כה מורכב על מנת לאפשר הפעלה מהירה שלו על הגוף, לבקר את עצירתה, ושתהיה זמינה לעצירת דימומים. מכיוון שהיא כה יעילה, עם ריבוי מרכיבים ואמצעי בקרה, היא גם עלולה להפגע בצורות רבות. יש פגיעות מולדות ויש בעיות נרכשות ויש שילוב שלהם. שני הפקטורים אותם ציינת הן בעלי שכיחות גבוהה, אך יש המון פגיעות שונות (מולדות) ואינספור בעיות נרכשות. זו הסיבה שאתה נשלח למומחה למחלות דם (המטולוג), ובקבוצה זו של מומחים, יש תת-מומחים רק להפרעות קרישה..זה שפקטור 2 ו 5 ליידן תקינים, לא אומר שאין בעיית קרישה. איני יכול לנקוט בכל האופציות, ולשם כך תיוועץ עם המטולוג אשר מומחה בתחום וגם רואה את כל התמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם על התשובות

אלעזר
    15/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה בריאות

ד``ר טל סולומון
    15/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות נוספות

ד``ר יאיר גלילי
    15/06/2010

כתוספת לתשובתו של דר' סלומון אתייחס לעוד מספר נקודות ששאלת עליהן.
    הגוף באופן הדרגתי מפרק את קרישי הדם ובחלק ניכר של המקרים האם נעלמים לגמרי, אם כי עלול להישאר נזק קבוע למסתמים שיגרום לאי ספיקה כרונית. במצב כזה, וגם כיום כאשר אתה חש עייפות, ממליץ להשתמש בגרב אלסטי עד גבה הברך, חוזק 2 , ואם אתה חש שיפור תמשיך כך בינתיים . אין צורך בזמן שכיבה. בחלק לא קטן של המקרים יש שיפור הדרגתי בתחושות עם הזמן כך שיש גם סיכוי שלא תזדקק בעתיד לגרב אלסטי, אם כי זאת יש לשקול יחד עם רופא כלי דם לאחר בדיקת דופלקס ורידים.
    תוכל לעבור ניתוחים בהמשך אולם תיידע את הרופא המנתח והמרדים על מנת שייתנו מניעה מתאימה של טיפול נוגד קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההמטולוג ייעץ לי

אלעזר
    28/06/2010

לאחר ביקורת עם ההמטולוג, הוא ייעץ לי להמשיך את הטיפול בקומדין למשך עוד שלושה חודשים.

והוא גם הסביר את עצמו.

הוא טען כי במידה ויווצר לי אירוע נוסף של DVT אצטרך לקחת קומדין למשך כל החיים.
    הוא שאל אותי אם קשה לי לקחת את הקומדין (בגלל המגבלות שלו) ואמרתי שזה לא נורא.
    לכן הוא המליץ לי על 3 חודשים נוספים בטענה כי זה לא יכול להזיק, אלא זה אולי יכול לשפר עוד קצת את המצב, ואולי הקרישים ייפתחו עוד קצת, אך הוא סייג את דבריו בכך שאמר שיכול להיות שלא תהיה שום התקדמות.

אך הוא אומר שלטווח הרחוק זה עדיף, כי כדאי לנסות למנוע אירועים חדשיםשל DVT בעתיד/

אם יש לכם איזה שהם הערות לדעה זו אשמח לשמוע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו