בצקת בכף הרגל עקב פגיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצקת בכף הרגל עקב פגיעה
    דניאלה
    01/07/2010

שלום, ב13.6 נפלתי ונחבלתי - בכף רגל ימין שלוש אצבעות מהזרת אל הבוהן , ואזור כף הרגל מסביב לאצבעות אילו. - בירך הימנית באזור מפרק הירך. בצילומי רנטגן ( 2 בהפרש לש 10 ימים) וסי.טי, לא נמצא שבר. ואין סימיני חבלה גלויים. מאז .אני צולעת ובקושי הולכת בעיקר בשל הכאבים במפרק הירך הימנית . בכף הרגל ובאצבעות נוצרת לי מידי יום בצקת קלה , שבה אזור הפגיעה ובעיקר שלוש האצבעות שציינתי מתנפחות עד שהן נדבקות זו לזו. אני נחה הרבה מאד. בבוקר כשאני קמה אין בצקת , הבצקת הולכת ונוצרת לאורך היום . אני מקבלת פעם ביום כדור המכיל בetodolac 600 השאלה שלי מתייחסת לבצקת בכף הרגל:
    מה יכול לגרום לבצקת
    האם הטיפול שאני מקבלת יכול לטפל גם בבצקת
    האם יש סיכוי שהבצקת תחלוף מאליה או שעלי לפנות לרופא, אם כן לאיזה?
    עלי לטוס ב11 לסיולי לג'נבה , האם מבחינה רפואית יש מניעה בשל הבצקת?
    מצפה לתגובתכם. דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בכף הרגל עקב פגיעה

הוספת תגובה

• בצקת

ד``ר טל סולומון
    01/07/2010

בוקר טוב.
    התיאור שאת מתארת מתאים לחבלה מקומית, שחלה לפני כשבועיים, וההחלמה ממנה יכולה להמשך עוד מספר שבועות.
    הבצקות (לפי תיאורך) ככל הנראה מבעיה ורידית ממוקמת לכף הרגל.
    לגבי מפרק הירך - עלייך להיוועץ עם אורטופד.
    לגבי כף הרגל - בצקות הבאות והולכות , בעיקר בסוף היום, מקורן באי ספיקה ורידית זו או אחרת.
    הטיפול המומלץ הוא הרמת רגליים , כך שהכף רגל תהיה מעל הגובה של הלב (לשיפור החזר הורידים), ובעת פעילות יומית, השמוש בגרב אלסטית ייעודית או תחבושת אלסטית יעזרו בהפחתת הנפיחות. הנחה לא נכונה של הנ"ל (ללא הבהונות), תגרום להפחתת הבצקת ברגל אך החמרה בבהונות!
    ניתן לשלוח אותך לביצוע דופלר ורידי רגליים , אך בשלב מאוחר יותר, יש מרכיב של הטראומה המקומית אשר תעוות את הבדיקה.
    לגבי נסיעה לחו"ל, איני יודע מה מספר שעות הטיסה שלך, וכדאי להיוועץ ברופא המשפחה לגבי צורך בטיפול מונע כאשר יש חשש לאי ספיקה ורידית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו