מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסימה?דניאל03/07/2010
שלום אני בת 30, הומוזיגוטית לפקטור II, מטופלת בקומדין.
לפני כשנתיים עברתי PE, TIA ונמצא דלף בין העליות מימין לשמאל PFO.
היה חשד ל DVT שלא הוכח בדופלר אבל רגל נפוחה D DIMER גבוהה....
ביום שישי שעבר חשתי לפתע בכאב מוזר וחזק באצבע יד שמאל, הסתכלתי וראיתי שאמצע האצבע סגולה, היא נפוחה והיה לי קשה לקפל אותה.
לא קיבלתי מכה לא היה ראש של עקיצה כלום!!
התלבטתי מה לעשות והחלטתי לחכות למחרת ולראות אם זה יתפתח. כל הערב האצבע כאבה לי מאוד.
למחרת האצבע כבר הייתה יותר טובה מבחינת הנפיחות אבל הצבע הסגול התפשט מעט.
עד הערב הכל נעלם כלא היה..
אני מניחה שאם היה מדובר בשטף דם אזי אין מצב שיעלם ככה מהיום למחר בד"כ הוא סגול ואחרי כמה ימים משנה צבע.
מה לדעתכם קרה כאן? האם הייתה התחלה של חסימה?
האם היה (למרות שעבר שבוע ולא רואים כלום חיצונית) ניתן יהיה להבין מה שקרה?
אציין עוד כי ערכי INR באותו יום היו מתחת לתווך הרצוי(1.5)..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימה
ד``ר טל סולומון04/07/2010שלום דניאל.
איני יודע להגיד בטוח מה היה, ניתן לשער.
ייתכן ש"עף" לו תסחיף קטן לעורקיק באצבע ביד זו, אבל לאור אספקת דם טובה של היד, עורקיקים אחרים מסביבו "קיבלו" את התפקיד ומספקים דם לאותו אזור, ולמעשה קלינית הכל חלף.
מאידך, יכול להיות שבנוסף להכל יש לך מחלה ריאומטולוגית, אשר גורמת להתכווצות יתר של כלי דם קטנים, והאצבע הכחולה הייתה סימן להתכווצות העורק, ולאחר מכן הרפייתו.
שוב, הכל זה השערות.
כדאי ש INR יהיה תמיד מאוזן אצלך, ובפעם הבאה אני ממליץ להגיע למיון לבדיקה ואולי לטיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?