פנים נפוחות בבוקר, אובדן הכרה, ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנים נפוחות בבוקר, אובדן הכרה, ועוד
    אנונימית2
    16/07/2010

שלום רב,

אני סובלת ממספר תופעות שאני מנסה לאתר את המקור שלהם.

ראשית: במגדלי משרדים נטולי אוויר צח המופעלים על ידי מערכת אוורור מלאכותית אני סובלת מכאבי ראש עזים מאד, כאילו מחיצות מחצו את ראשי מכל עבר, כאבי ראש שנמשכים גם לאחר צאתי משם, ומסחרחורות.

שנית, במעליות של מגדלי משרדים אני סובלת מסחרחורות עזות.

לעיתים במגדלים שכאלו אני מגיעה לכדי אובדן הכרה קצרצר.

אני מחפשת את הסיבה. אמרו לי שזה יכול להיות עניין של בעיה בהובלת חמצן למוח. שתחושת ה"מחיצות" שמוחצות את הראש היא משום שכלי הדם מתכווצים.

כשאני קמה בבוקר, פני נפוחות מאד, באופן שאנשים מהצד שואלים אותי "מה קרה". הסבירו לי שגם פנים נפוחות עשויות להיות בעית כלי דם.

האם התופעות שתיארתי לעיל נפרדות?

אציין כי שללתי תופעת אפילפסיה (בדקתי), אין לי קלסטרופוביה. עשיתי הולטר לב יצא סינוס 49 לדקה, ואמרו לי שזה לא חריג. בדיקת דם עשיתי לפני שנתיים ויצא OK. ערכים בטווחים מתאימים גם אם חלקם גבוליים (לחץ דם נמוך, המוגבלובין נמוך קצת וכו'). ניסיתי לעשות בדיקת דם חוזרת אולם לא הצליחו לשאוב ממני דם בשל כלי דם מכווצים (אולי מפחד ממחטים, שקיים אצלי, או משום שישנה בעיה בכלי הדם).

אשמח לקבל כיוון שדרכו אוכל להתחקות על המקור לבעיות אלו.

עוד נתונים: בת 36. ללא כל בעיות בריאות (עד כמה שידוע לי). למעט מה שתיארתי לעיל. ולא נוטלת שום תרופה שהיא, חוץ מהוודקה של הוורקוהליסטים (קפה, ולא מעט).

אשמח לכיוון, להצעה להסבר למה שקורה לי בכדי שאוכל לדעת על אלו כיוונים עלי לחשוב כדי לפתור את התופעה. אציין עוד שמסיבות שונות אני בתקופה מתוחה, אולי זה משפיע באיזשהו אופן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סחרחורות

ד``ר טל סולומון
    16/07/2010

שלום,
    לפי התיאור שלך אכן נשמע כי התופעות נובעות ממתח נפשי.
    כלי הדם אינם צינורות אלא רקמה חיה, והם אכן מתכווצים ומתרחבים לפי תנאים פיסיולוגיים שונים. התופעות הנ"ל יכולות להגרם מהפרעות קצב, ערכי לחץ נמוכים וכד'.
    אני ממליץ להיוועץ עם רופא המשפחה.
    ו...כאמור התכווצות כלי דם (לפי התיאור שלך), הוא וריאנט, ולא בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחנק במגדלים, סחרחורת...

מנורה
    06/08/2010

שלום רב, מאחר והייתי בסרט הזה - גשי לאלרגולוג. לי מצאו רגישות יתר לקטון CG שנמצא בין היתר במערכות של מיזוג אוויר, דלקים, מזון משומר/מעובד, חמרי ניקוי, טואלטיקה ועוד.
    רצוי להמנע מהמפגע. במידת הצורך - כדור אנטיהיסטמין שאינו פוגע בערנות - מועיל פלאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו