האם הבעיה שלי קשורה בלי דם??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הבעיה שלי קשורה בלי דם??
    נועה
    02/08/2010

שלום לרופאים,

אני בת 39.
    בשבוע שעבר,, בדרך מקרה, מתוך התבוננות ברגל ימין, שמתי לב שקרסול רגל ימין נפוח משני צדדיו (הנפיחות נמשכת עד עכשיו, למרות קומפרסים שעשיתי).

אני מדגישה שהבחנתי במקרה, היות ולא היו לי כאבים (וגם היום אין לי כאבים).

רופא אוטופד שלח אותי לבדיקת US של הקרסול.
    להלן ממצאי בדיקת האולטרסאונד:
    "גידים מדיאלים - הודגמו עם סיבים המשכיים עם נוזל בכמות קטנה סביבם.
    מסביב לקרסול הודמה בצקת בינונית של הרקמות הרכות".

לגביי כל שאר הממצאים - התשובה היתה: ב.מ.פ

הרופא האורטופד שלח אותי גם למרפאת כלי דם.
    אבל, לצערי, התור למרפאה הזו ארוך מאוד.

ולכן - אני מעוניינת לדעת -
    1. מה עוד יכולה להיות הסיבה לנפיחות המוזרה הזו בכף הרגל?
    2. האם הנושא אכן קשור לכלי דם? (בדיקות דם כלליות שעשיתי היו תקינות, ויש להדגיש, שהנפיחות היא ברגל אחת בלבד).
    3. האם הנושא שייך בכלל לאורטופדיה? (אני רוקדת ריקודי עם וגם נוהגת לצעוד רגלית מידי פעם).

תודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נפיחות ברגל

ד``ר טל סולומון
    02/08/2010

שלום,
    לפי ממצאי האולטראסאונד ישנו נוזל סביב לגידים, שזו בעיה אורטופדית...ככל הנראה קשורים לריקודים. איני יודע מדוע הופנית לרופא כלי דם. אם את נטולת כאבים, סביר כי לא מדובר בבעיה עורקית, ואילו לאבחון בעיה ורידית יש צורך בבדיקתך ואפשרות לאולטראסאונד המכוון לורידים שלך (דופלקס).
    מנוחה והרמת הרגל תועיל לסימפטומים ממקור הגיד ו/או הורידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר סלומון, תודה, אבל לא הבנתי הכל

נועה
    02/08/2010

ד"ר סלומון שלום,

ראשית - תודה רבה רבה על תשובתך ותגובתך המהירה!

שנית - כפי שכתבתי בכותרת....לא ירדתי לסוף דעתך.

אתה כותב (ציטוט מדבריך):
    "איני יודע מדוע הופנית לרופא כלי דם. אם את נטולת כאבים, סביר כי לא מדובר בבעיה עורקית, ואילו לאבחון בעיה ורידית יש צורך בבדיקתך ואפשרות לאולטראסאונד המכוון לורידים שלך (דופלקס)"

השאלה שלי (וסליחה, אבל מעולם לא הייתי במרפאת כלי דם)-

1. האם העובדה שלא מדובר בבעיה עורקית, מסירה את הצורך לפנות למרפאת כלי דם, ומשאירה את הבעיה (של הנפיחות) לתחום האורטופדיה?
    (כשחזרתי לאורטופד עם תוצאות בדיקת ה - US שעשיתי (ושהבאתי בשאלתי הנ"ל) - הוא טען, שזה לא קשור לאורטופדיה....).

2. האם מדבריך עליי להבין , שאתה כן ממליץ לי לבצע אולטרסאונד המכוון לורידים?
    אם כן, הרי שלמיטב ידיעתי, את הבדיקה הזו (דופלקס) כן מבצעים במרפאת כלי דם.

שוב, אני שואלת את כל השאלות הנ"ל, היות והתור שלי למרפאת כלי דם הוא לחודש ספטמבר...
    ובינתיים, הרגל ממשיכה להיות נפוחה (אבל לא כואבת).

תודה על העצות לגביי הרמת הרגל. אנסה לבצע אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגל

ד``ר טל סולומון
    03/08/2010

שלום נועה,
    נפיחות ברגל יכולה לנבוע מהרבה מאוד גורמים, אשר בחלקן קשורות ל"כלי דם" וחלקן לא.

ניסיתי לחלק את הדיון לבעיה עורקית וורידית, שהן מירב בעיות כלי דם, יש גם בעיה לימפטית שאותה לא ציינתי.

על מנת לקבוע אבחון ותכנית פעולה למחלות ברפואה, יש לראות חולה, לבדוק אותו ולקבוע דרכי אבחון לבעיות - זה נקרא אבחנה מבדלת.

מתיאור הבעיה שלך, לא הבנתי מה מהתלונות שלך, הבדיקה שלך או ממצאי האורטופד הביאו אותו לשלוח אותך לבדיקת רופא כלי דם.
    מכיוון שלא בדקתי אותך, ולא שאלתי אותך את השאלות הרלוונטיות, הנחתי שישנה סיבה לבדיקת רופא כלי דם העלומה ממני.

אז נתחיל מהתחלה.

בעיה עורקית , שהיא המסוכנת, לא הולכת ללא כאבים, אז ב"גדול", אני די משוכנע שאין בעיה עורקית.

נותרנו עם בעיה ורידית - על מנת לאבחן זאת, יש שוב צורך בהפניית שאלות בדיקתך והפנייתך להדמיית אולטראסאונד.

כאן נמצאתי בצומת - לפי ציטוט דברייך, יש נוזל סביב לגיד - שזו עדות לתהליך דלקתי במקום, זה מתאים לסיפור הריקוד שלך, ולא תומך בסברה של בעייה ורידית, אבל למען הסר ספק - אמרתי שיש לעשות דופלקס ורידים ברגל.

לסיכום.
    על מנת לאבחן ולטפל, שיחה נעימה כאן לא ממש יכולה להוות תחליף לרופא כלי דם. איני יודע את סיבת ההפניה ל"כלי דם", אבל מאוסף המידע שהצגת, ניסיתי לכוון לדיון בבעיית כלי דם אם קיימת.
    בעיית ורידים וגם דלקת גידים מטופלת הייטב בהרמת רגל ומנוחה - גם ללא אבחון. אז, נכון הוא לטפל בך, ואת הברור ניתן לעשות בהמשך.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו!! כל הכבוד על התשובה המושקעת!!

נועה
    03/08/2010

ד"ר סולומון,

שוב - המון המון תודה!!

אכן, עשית לי סדר בבלגן שהיה לי.
    ואפילו הצלחת להרגיע אותי מעל דפי הפורום.

רק להסביר את הנושא ששלחו אותי למרפאת כלי דם-
    ובכן, כשגיליתי את הנפיחות בקרסול, מיהרתי תחילה להיכנס בדחיפות לרופא אורטופד.

האורטופד, ניסה "לירות לכל הכיוונים"...
    ולכן, נתן לי (בו זמנית, בביקור אחד) מספר הפניות שונות.
    כששתיים מההפניות היו לבדיקת אולטאסאונד של הקרסול ובדיקה נוספת למרפאת כלי דם.

ברור, שקודם ביצעתי את בדיקת האולטרסאונד, שגילתה שיש לי בצקת בקרסול ודלקת בגידים.

למחרת, כשחזרתי לאורטופד, שאלתי אם עדיין טעם ללכת למרפאת כלי דם.
    והוא השיב, שיש טעם, כדי לבדוק את מקור הבעיה.

הפניה שלי אליך לפורום, היא משום שחלף יותר משבוע...והקרסול שלי עדיין נפוח.
    ושוב, בלי כאבים (אבל, הנפיחות מדאיגה אותי).

בכל אופן - חן חן על התשובה שלך!
    ישר כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו