מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק בבטןמיכל11/08/2010
שלום,
הנני בן 30 לא רזה במיוחד ולאחרונה אני מרגיש דופק בבטן האם תופעה זאת היא נורמלית או שעלי להיבדק כי הבנתי שיכול להיות שישנה בעייה באורטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בבטן
ד``ר טל סולומון11/08/2010שלום גילי.
תחושת דופק בבטן - מה מיקומה? האם אתה חש בזה ? מרגיש בכל תנוחה? האם אתה מניח יד על הבטן והתחושה היא דרך היד או דרך הבטן? האם יש גם כאבים?
בעקרון, רופא הבודק אותך ומתרשם שיש "גוש פועם" במרכז הבטן, עולה החשד הגבוה למפרצת של האאורטה (הרחבת העורק הראשי - הותין הבטני).
גילך מאוד צעיר למפרצת בעורק זה, אך תמיד יש יוצאים מן הכלל.
אני מציע שתיבדק ע"י רופא, וכדי להסיר ספק, ניתן לבצע אולטראסאונד מכוון לבטן ולראות אם אכן יש הרחבת האאורטה הבטנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
מיכל11/08/2010שלום רב,
אינני חש את זה ביום יום אך לעיתים כאשר הנני מניח את היד על הבטן אני מרגיש את הבטן קופצת בעיקר מרכז הבטן ומרגיש את הדופק וגם זה לא תמיד
האם תופעה זו היא תופעה שכיחה?האם הנני צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
ד``ר טל סולומון11/08/2010כמו שציינתי,
זה תופעה לא שכיחה, היא אופיינית למפרצת ותין בטנית, אך הגיל שלך צעיר מדי.
עלייך לגשת לרופא המטפל שלך, שייבדוק לך בעצמו את הבטן, ולאחר מכן לבצע אולטראסאונד המכוון לאאורטה הבטנית, לודא אם אכן היא רחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן התחתונה
עירית19/04/2015בחודש האחרון התחלתי להרגיש דופק באזור הבטן התחתונה, יש לי מבנה גוף רזה ותזונה לא ממש מאוזנת. כשאני שטכבת על הבטן התחושה נעלמת, והיא מופיעה בעיקר בעת שכיבה על הגב, הדופק פחות מורגש אם אני מניחה יד על המקום. קראתי במספר מקומות שזה סימפטום שאולי קשור בתזונה לקויה ולחץ נפשי, לפני פחות מחודש עשיתי בדיקות דם מקיפות והן לא הראו דבר, האם יש בדיקה אחרת ששווה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר טל סולומון20/04/2015שלום לך,
מה גילך?
תחושת דופק בבטן תחתונה יכולה לרמז על נוכחות מפרצת - הרחבת עורק.
בדיקת אולטראסאונד היא בדיקת הסקירה המומלצת.
לגבי מרכיב מתח נפשי טו תזונה לקויה - צריך להיוועץ ברופא משפחה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן 2
עירית20/04/2015ערב טוב, אני בת 26.
האם לגיל יש משמעות כלשהי, והאם בדיקת אולטראסאונד בהכרח תזהה את הבעיה באם קיימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן 2 - תגובה
ד``ר טל סולומון21/04/2015שלום עירית,
גורמי הסיכון למפרצת בטנית הם גיל (מעל 65) ומין (גבר).
הסיכוי למצוא אצלך מפרצת שואף ל 0, אך מאחר ובדיקת אולטראסאונד לא מסוכנת ולא יקרה יכולה לשלול מפרצת, ניתן לבצעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?