מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- giant cell arteritisדוד14/08/2010
שלום רב,
בקשה למידע עקב מחלה אצל אבי.
רקע:
לאחרונה, כאבים חזקים בבטן ובגב מלווה בעצירות ובחום. פניה למיון ובירור כירורגי מוכוון מעי גס.
ללא ממצאים כך שאושפז במחלקה כירורגית. שבוע של בדיקות, מתן אנטיביוטיקה ומשככי כאבים, עם שיפור קל בהרגשה. בנוסף, ממצא של אנמיה, המוגלובין נמוך 8-9 ומתן מנות דם עקב כך.
בנוסף, שיעול מתמשך
רגע לפני שהוחלט לשחררו, בוצע CT עם ממצא חשוד לאאורטיטיס.
עקב ממצא זה, הועבר למחלקה פנימית, בוצע CT נוסף על פיו: טחול מוגדל, עיבוי דופן ניכר של האאורטה החזית והבטנית, עיבוי דופן ניכר במוצא שלושת העורקים הגדולים היוצאים מקשת האאורטה בחלקם הפרוקסימליים עם סבירות גבוהה ל- GCA והסננה של קשת האאורטה. ממתינים לבדיקת MRA.
לפי חומר רקע שקראתי בתחום, נראה כי הסימפטומים משלבים בין GCA לבין מפרצת באבי העורקים הבטני, האם יתכן? האם יש קשר?
תסמינים ברורים של GCA לא הופיעו כגון: כאבי ראש,כאבים בלסת, בעיות ראיה למינהם, קשיחות בצוואר ובכתפיים בעיקר בבוקר
השאלות שלי:
1. האם ה- GCA ניתנת לריפוי מלא?
2. מה זה אומר הסננה של הקשת?
3. מה סוג הטיפול והאם כדאי להתחיל מיד לפני בדיקת ה- mra?
4. מי המומחה לתחום הזה בארץ?
5. איזה בית חולים הכי נכון לטיפול?
6. האם יש טכנולוגיות חדשניות שיש בחו"ל ואין בארץ?
7. האם רצוי להתחיל מיד בדיאטה מסויימת?
8. האם נכון להישאר באשפוז להשגחה על לקבלת התור לבדיקת ה- MRA?
9. האם חייבים לבצע ביופסיה? (שמעתי דעות נגד עקב סכנה שבביצוע).
תודה, דוד
057-8147169* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GCA
ד``ר טל סולומון14/08/2010שלום דוד.
אני חושב שיש כאן יותר מדי נתונים, חלקם לא רלוונטי, או לא קשור.
הייתי רוצה להתעמק בנושא GCA אשר נמצא בתחום שלי. יתר הממצאים של טחול מוגדל וכד' מצריכים ברור נוסף.
ארטריטיס או אאורטיטיס הן מחלות דלקתיות של עורקים בכלל והאאורטה בפרט, בהתאמה. מדובר בדלקת ולא בזיהום.
התסמינים אשר אותם קראת הן אכן האופייניים, אך הם לא תמיד נמצאים.
הטיפול בדלקת הוא בתרופות נוגדי דלקת, כאשר במחלה זו נוגדי דלקת חזקים כמו סטירואידים וציטוטוקסיקה.
הטיפול הזה נמצא בידי הפנימאים ובייחוד הראומטולוגים.
הטיפול הכירורגי במחלות אלו הוא בעת הסיבוכים שלהם, שלפי התיאור שלך אביך ללא סבוכי המחלה.
אבחון מדוייק של המחלה הוא בביופסיה מאזור המצח (אזור הרקה) של עורקיק, פעולה פשוטה בהרדמה מקומית. יש צורך באבחון מדוייק שלה על מנת להתאים טיפול.
מכיוון שכל הדיון הוא לפי התיאור שלך (אני צופה בצילומים לצורך אבחון), איני יכול לדעת מה תמונת ההדמייה של עורקי אביך, וגם איני יודע מה ההתוויה ל MRA ומה מחפשים בבדיקה זו.
אנסה לענות לפי הסעיפים שלך:
1. לרוב מחלות דלקתיות מגיעות לרמיסיה ולשליטה, אין מקור ברור למחלה ואין ריפוי מלא
2. איני יודע איזו הסננה רואים
3. מכיוון שאיני יודע מי עשה את האבחנה ולפי מה, איני יכול להתייחס לטיפול. באם ישנה אבחנה, יש להתחיל בטיפול, אם האבחנה בספק, יש לבצע את הבדיקות הנדרשות לאבחון ולהתחיל טיפול (כמו MR וביופסיה)
4. אין מומחה בנושא, כל ראומטולוג יודע מה הטיפול במחלה זו. ניתן להתייעץ בחוג הראומטולוגים אם ישנו מישהו שמאגד את המקרים לטיפול בארץ
5. רוב בתי החולים המרכזיים יודעים לטפל במחלה זו. אגב רווב הטיפול אינו באשפוז
6. איני מכיר טכנולוגיה בחו"ל במחלה זו אשר אינו מוכר בארץ. למרות מה שחושבים, הרפואה בארץ מצויינת, ומעודכנת. היתרון בישראל, שבזכות חוק הבריאות,כל אדם זכאי לאותו טיפול (טוב) ובמרב המקרים אין צורך בטיפול בחו"ל, בודאי לא במחלה שכיחה כמו זו.
7. איני מכיר דיאטה אשר מיוחדת למחלה זו
8. אדם אשר נמצא בסכנה צריך להיות בבית החולים. רוב הטיפול עדיף בקהילה. שהיה של חולה עם מחלה כרונית אשר אינה מצריכה ברור מיוחד או טיפול מיוחד, מסכנת אותו, מעייפת אותו וכו'
9. אני חוזר על אמירתי הקודמת - ביופסיה היא כלי האבחון הטוב והמדוייק ביותר. הוא לא כרוך בסיבוכים חריגים וכדאי לבצע אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGCA
דוד14/08/2010דר' סולומון,
תודה על התשובה המהירה והברורה.
האם בשלב זה של המחלה הטיפול בידי ראומטולוג?
לא הצלחתי להגיע לפורום ראומטולוגים באתר (הכי קרוב הגעתי לזאבת...).
אשמח אם תוכל לכוון אותי לרופא ספציפי להתייעצות.
בברכה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת GCA
ד``ר טל סולומון15/08/2010שלום דוד,
קיים ראומטולוג בכל בית חולים ובכל קופת חולים.
תוכל למצוא באתר פורום ראומטולוגיה ומחלות פרקים שיענה על שאלותיך הנוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?