DVT לסבתא. גלולות לנכדה ובדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• DVT לסבתא. גלולות לנכדה ובדיקות
    לילי +תודה
    20/08/2010

אני אמא לנערה בת 20 אני עצמי עובדת בסקטור הרפואי רציתי לשאול אם לנו במשפחה אין בעיות קרישה .בתי בת 20 מעוניינת להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון , לבתי אין בעיות רפואיות פרט לזה ,שהיא מעשנת.במשפחתי לא ידוע על בעיות קרישיות יתר, לעומת זאת לאמא של בעלי כלומר לסבתא של בתי ,התגלה DVT ברגל(סובלת רק מלחץ דם) לפני כמה שנים בגיל 70,לסבתא לא נעשו לה בדיקות לקרישיות יתר ,טופלה אז בקומדין ,עבר לה מאז ולא חזר בינתיים.השאלה היא האם בתי צריכה לעדכן את הרופא נשים לגבי סבתא שלה לפני לקיחת גלולות האם יש צורך בבדיקות מיוחדות לבבדיקת קרישיות יתר לגבי בתי או רק בדיקת ספירת דם ,PT,PTT ? האם גם גם היתה בעיה בקרבה משפחתית לא מדרגה ראשונה יש צורך לבדוק אצל בתי לפני גלולות? אודה לך על עזרתך הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• DVT

ד``ר טל סולומון
    20/08/2010

שלום,
    פקקת ורידים עמוקים יכולה לנבוע ממגון בעיות, חלקן מולדות וחלקן נרכשות, לרוב השילוב של שני הסוגים גורם לכך.
    אין ספק שביתך צריכה לידע את רופט הנשים שלה לגבי מחלת סבתה - ניתן לבדוק באם יש לסבתא מרכיב גנטי (מולד) ואם כן, באם יש העברת המחלה לביתך.
    בכל מקרה הייתי ממליץ לה להפסיק לעשן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו