המטולוג או כירורג כלי דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטולוג או כירורג כלי דם
    פלוני
    21/09/2010

אני סובל מ-DVT ברגל, כסיבוך לאחר ניתוח ארטרוסקופיה.

נתבקשתי ע"י עו"ד להביא חוות דעת-רפואית-משפטית בתביעתי נגד משרד הביטחון.

מכיוון שלא ברור לי מה ההבדל בניהם-למי עלי לפנות, האם להמטולוג או לכירורג כלי דם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטולוג או כירורג כלי דם

הוספת תגובה

• חוו"ד משפטית

ד``ר טל סולומון
    22/09/2010

בוקר טוב,
    DVT היא מחלה של פקיקת ורידים מערכת ורידים עמוקה אשר נושאת בחובה סכנת חיים מיידית ופגיעה באיכות החיים לטווח הרחוק.

רוב מקרי ה DVT אינם מטופלים באופן כירורגי אלא תרופתית ע"י פנימאי, מיעוט המקרים מכתיב התערבות וטיפול פולשני (כירורג או רדיולוג פולשני). תפקיד ההמטולוג היא לאפיין ולאבן את אותם המקרים בהם החולה סובל מקרישיות יתר (כסיבה לפקקת) או שיפור הטיפול נוגד הקרישה שהוא מקבל.

אני מבין שסיבכתי אותך....ובכן, זו מחלה שכיחה, המטופלת לרוב ע"י נוגדי קרישה, אשר ניתנים ע"י פנימאי או רופא המשפחה.

ערוב המטולוג או כירורג כלי דם היא בסיבוכי המחלה או קושי בטיפול ה"שגרתי" בה.
    אני לא יכול להגדיר מי אמור למלא חוו"ד, לדעתי הרופא המטפל שלך.

הייתי ממליץ לך להיוועץ בעו"ד שלך למי כדאי לפנות, ואולי בכלל חוו"ד אורטופדית לגבי סיכון והסתברות לפיתוח DVT לאחר ארטרוסקופיה

אני תקווה שפרשתי לך קצת אור על הנושא ועזרתי. התשובה נראית כפשוטה, אך המערך של מטפלים רבים, קצת קשה לענות על שאלתך.

כירורג כלי דם הוא מנתח אשר נטפל בשיטות פולשניות בכלי הדם בגוף (ניתוח ו/או צנטור) ולא מטפל בנוזל שבתוכו - הדם.
    המטולוג הוא פנימאי אשר מומחה בנוסף בדם - הדם הנה רקמה חייה אשר מכילה תאים וחומרים נוספים, ותפקידה העברת חמצן, לחימה בזיהומים וקרישה....כל המערכת המאוד עדינה הזו חולשת על כל הגוף, ונוטה להיות "חולה" והמטולוג מתפקידו לאבחן מחלות של הדם ולטפל בהם בשיטות תרופתיות...לא פולשניות
    חג שמח ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת, חג שמח.

פלוני
    22/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח

ד``ר טל סולומון
    22/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו