בדיקת MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת MRI
    חסויה
    15/10/2010

שלום רב
    עברתי בדיקת MRI בעקבות ניתוח שעברתי בשד שמואל .במהלך הניתוח היה דימום ניכר מכלי דם גדול שהצריך את עצירתו ובמתן 2 מנות דם..את תוצאות הבדיקה קיבלתי על דיסק אותו אני לא יודעת לפענח (במכתב אשר היה מצורף לדיסק רשום שאותו כלי דם חסום ע"י סיכות ניתוחיות!!)
    שאלתי האם צריך מומחה לכלי דם אשר יפענח ויראה לי את מיקום הסיכות??
    מאיזה חומר הן עשויות???
    האם במהלך השנים צריך להוציא אותן?האם יש מצב שיגרמו לדלקת באזור זה?.

סליחה על השאלות אך איני רגועה תודה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI

הוספת תגובה

• בדיקת MRI - תגובה

ד``ר טל סולומון
    16/10/2010

בוקר טוב,
    איני יודע איזה כלי דם דימם, ומה נסגר...אך אני מניח שעברת גם כריתת בלוטות בבית השחי, ואחד הורידים הגדולים נסגר.
    סגירת כלי דם עם קליפים הוא דבר מקובל (הדרך הכי מקובלת!). הקליפסים עשויים מטיטניום או מתכות אחרות אינרטיות - לא מגביות עם רקמת הגוף, ואין כל דאגה מהם. מכל הגופים הזרים בהם משתמשים בזירה הכירורגית, הקליפים הללו גורמים לאפקט המינימלי ביותר על רקמות סמוכות .הקליפים לא להוצאה, ולא נמסים.
    לסיכום: אם מקור "הבעיה" היא הקליפסים - הסירי כל דאגה מליבך.
    במידה ותרצי להתעדכן לגבי כלי הדם, צטטי לי בדיוק את שמו הרשום בדו"ח הניתוח
    יום טוב, החלמה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    16/10/2010

תודה רבה על התשובה המהירה!!
    אך לא ציינתי שהניתוח שעברתי הוא הגדלת חזה הכלי דם הוא מאזור הסופרו-מדיאלי בשד שמואל.
    בתוצאות הMRI רשום:בדופן בית החזה הפנימי העליון משמואל באזור מוצא ענף כלי הדם הראשי המספק את השד שמוצאו מהעורק הממרי הפנימי משמואל ,מודגמות מספר סיכות ניתוחיות .ענף זה אינו עובר מילוי לאחר הזרקה.
    האם סיכות אלו פתוחות (כמו סיכות שדכן)?
    אני כחצי שנה לאחר הניתוח ועדיין מרגישה עיקצוצים באזור זה האם זה קשור לסיכות??
    תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ד``ר טל סולומון
    16/10/2010

שלום,
    מדובר בענף לא חיוני שניתן היה לסגור.
    הקליפסים סגורים, ואינם גורמים לעיקצוצים.
    ככל הנראה מתח על העור ועל עצבי תחושה הם מקור למיחושים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו