תסחיף ריאתי מסיבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסחיף ריאתי מסיבי
    יעל
    18/10/2010

שלום רב, אבי בן 56 ללא שום מחלות עד שלפני 4 חודשים התגלה סרטן מעי גס גרורתי. הוא נותח והתחיל טיפול כימוטרפי יחד עם אווסטין. לפני כחודש וחצי התחיל להתלונן על כאבים ברגל ימין. נשלח לדופלקס - קיבלנו תשובה שהכל תקין. מאז כל הזמן כואבת הרגל. אתמול הופנה למיון, שם בוצע דופלס גפיים תחתונות שוב והתגלה DVT בfemural vein. ביצעו CT ריאות וגילו גם massive pulmonary embolism. התחילו לתת קלוקסן פעמיים ביום והיום התחילו בנוסף 5מ"ג קומדין. עד כמה המצב חמור ומסכן חיים? האם אחרי הטיפול בקומדין ניתן להיות רגועים או שיש חשש לחייו? כבר "פיספסו" את הבעיה לפני חודש וחצי כשעוד היה אולי ניתן למנוע תסחיף ריאתי, אז אני מפחדת שגם הפעם יפספסו משהו.... הדופק שלו תקין, לחץ דם תקין. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסחיף ריאתי מסיבי

הוספת תגובה

• תסחיף ריאתי מסיבי - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/10/2010

בוקר טוב יעל.
    DVT הנה פקקת של מערכת הטרידים העמוקה.
    ורידים בגוף מביאים דם מהגוף אל הלב הימני, ומשף הדם עושה דרכו אל הריאות לשחלוף פחמן דו-חמצני/ חמצן.
    כאשר יש קריש דם בתוך מערכת הורידים, הם יכולים להנתק ולעשות דרכם אל הריאות, ולסתום כלי דם גדול המגיע אליו = תסחיף ריאתי.
    תסחיף ריאתי הוא דבר מסוכן מאוד ומסכן חיים.
    הטיפול בנוגדי קרישה מסוג קלקסן והפרין הוא למנוע גדילת קריש הדם בפקקת המקורית ובריאות, ולאפשר לגוף להמיס את הריש באופן עצמוני, ובעצם בכך, למנוע את התסחיף הריאתי הבא.
    לגבי שאלותיך - להגיד לא להיות מודאג הנה אמירה לא נכונה. הטיפול בנוגדי קרישה היא נסיון מניעת הארוע הבא, אך אין 100% ולעיתים יש להוסיף פרוצדורות כירורגיות ופולשניות אחרות לפעולה זו.
    לגבי "פספוסים" - ובכן, אני מעדיף לא להגיע לעמדת שיפוט, אך יש להבין שגוף האדם אינו מכונה במוסך שכשיש חשש למשהו אז מחליפים חלק ומקסימום הוצאנו כסף מיותר. גם ההדמיה הרפואית אינה מדוייקת - לכל בדיקת הדמיה יש תיקנון דיוק, ובטח שבדיקת אולטראסאונד היא דוגמא לכך.
    אני מבין שקיים תסכול כאשר מתריאים שיש כאבים ונפיחות ברגל, ובסופו של דבר בפעם השניה גילו DVT עם תסחיף ריאתי, ולא בפעם הראשונה. בתור "נציג" המערכת הבריאותית אני יכול רק להצטער ולהתנצל על כך, ואני יודע שעוד יהיו "פיספוסים" כאלו בהמשך, כי אין מתכון בטוח לא לאבחון ולא לטיפול באנשים.
    אני מאחל לאביך בריאות ואריכות ימים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו