קשר בין DVT לטרומבופובליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין DVT לטרומבופובליטיס
    פלוני
    18/10/2010

אני סובל מ-DVT ברגל, שנוצר לאחר ניתוח.

בוועדה רפואית שעברתי, נקבעו לי אחוזי נכות ע"פ טרומבופובליטיס.(סעיף של כלי הדם)

אני מתפלא שלא שייכו את הקרישים לסעיף של מחלות הדם (הפרעות בהקרשת דם).

האם יש קשר בין DVT לטרומבופובליטיס?

יש סיבה מוצדקת (במישור הרפואי) לקביעה שלהם?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשר בין DVT לטרומבופובליטיס - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/10/2010

שלום פלוני.

אין דין DVT כדין טרומבופלביטיס.
    טרומבופלביטיס הינה חלק מהגדרה ונקראת Superficial thrombophlebitis ומשמעה פקקת עם דלקת של מערכת הורידים השטחית, לעומת DVT שפירושה Deep vein thrombosis או בעברית פקקת ורידים עמוקים.

בעוד הפלביטיס גורם לכאב ואי נוחות ברגל (גרידא), ובמירב המקרים אינו מסכן את החיים או את הגפה, הרי שאחותו הגדולה ה DVT היא מחלה מסכנת חיים וגפה מעורבת.

איני מכיר את הגדרות וסעיפי הועדה שלך, אך עליך לברר באם הטרומבופלביטיס הנה טעות או שם עגה בועדה לפקקת ורידים עמוקים.

לגבי שיוך המחלה - רוב הפקקות של הורידים מטופלות ע"י פנימאי ו/או המטולוג ורק מיעוט המקרים מגיע לכדי טיפול פולשני ע"י כירורג כלי דם, ולכן אינו מסווג כבעיית כלי דם גרידא.
    לגבי הקשר בין המחלות שציינת - מכיוון שמערכת הורידים השטחית מתנקזת למערכת הורידים העמוקה, פקקת של המערכת השטחית יכולה "לפלוש" ולהתקדם לתוך המערכת העמוקה, ואז היא הופכת מטרומבופלביטיס ל DVT - אגב זו אחת מסיבות להתערבות כירורגית, כאשר הפקקת השטחית מתחילה להיות בסמיכות יתר לורידים העמוקים, מפרידים ביניהם כירורגית (קושרים את הוריד השטחי בכניסתו למערכת העמוקה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו