מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרדמות כף רגליעל23/10/2010
בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כף רגל - תגובה
ד``ר טל סולומון23/10/2010שלום יעל,
לפי התיאור שלך, הבעיה נשמעת לי ממקור פריצת הדיסק, אך הייתי פונה לאורטופד מומחה גב לאבחון והמלצות.
לגבי פעילות גופנית - תהליך פריצת הדיסק הוא ממקור ניוון מרכיבי תמיכת הגב (גידים שרירים, סחוס וכו').
הטיפול בפריצת דיסק מורכבת ממספר תחומים - במידה ויש לחץ חמור סימפטומטי על חוט השדרה, יש לשחרר את הלחץ בשיטות חודרניות (כולל ניתוחי גב וקיבועים). יתר הטיפול הוא במניעת החמרת הפריצה או נסיון מניעת פריצת דיסק במקום אחר - ע"י התעמלות מחזקת חגורת שרירי גב, פיזיוטרפיה וכו'. לגבי פעילות גופנית אירובית - מירה פעילויות גופניות מערבות את הגב, ויש ללמוד לעשות אותם בצורות קשצת שונות על מנת למשיך את הפעילות הגופנית, אך בד בבד, לא לגרום נזק לגב - יש להיוועץ עם אורטופד מומחה גב ורופא ספורט שיוכלו לנתב אותך לגבי פעילות זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל שלום רב !!
נינט14/12/2010לחשוב שהמצב שאת נמצאת בו נמשך לאורך שנים, מפחיד בלשון עדינה ! אני בת 47 לאחר טיפולים של פריצת דיסק ועם בעיה של הירדמות באצבעות רגל שמאל-הקושי הגדול בהתנהלות (רוב הזמן, אני לא מספיקה דבר מתוכניות היום) אני כותבת לך שורות אלו משום שהסיפור שלך נגע בי והייתי מעונינת לדעת מי מכל הרופאים באמת עזר לך . (ולא זרק אותך מרופא לרופא מ-מומחה למומחה וכ"ו) הרבה בריאות וכוח. בברכה נינט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?