US

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• US
    דניאל
    24/10/2010

שלום, אני בת 30. עברתי לפני כ שנתיים PE ובהמשך TIA חולף.
    בירור שערכתי סביב האירוע נמצא גם PFO. אני מטופלת בקומדין על בסיס קבוע בשל קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II.
    בנוסף אני סובלת בכולסטרול גבוהה, מטופלת מגיל 23!! בתרופות. כעת אני על קרסטור 40 איזיטרול 10. ולאחרונה הצלחתי לרדת לערכי LDL-100.
    לפני כשנתיים בערך עשו לי בדיקת IMT0 להערכת רבדים טרשתיים.
    עובי IMT בעורק התרדמה המשותף:
    ימין- ממוצע 0.53מ"מ מקסימאלי 0.66 מ"מ
    שמאל- ממצוע 0.58מ"מ מקסימאלי 0.80 מ"מ.
    הבדיקה הייתה תקינה.
    שבוע שעבר נשלחתי לבצע US קורוטיס

ימין: 84 ס"מ/שניה שמאל: 85 ס"מ/שניה DIST CC
    ימין: 76 ס"מ/שניה שמאל: 54 ס"מ/שניה EC
    ימין: 57 ס"מ/שניה שמאל: 47 ס"מ/שניה ICA PROX
    ימין: 85 ס"מ/שניה שמאל: 69 ס"מ/שניה ICA DIS
    האם יש הבדל בין הבדיקות??
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    US

הוספת תגובה

• US - תגובה

ד``ר טל סולומון
    24/10/2010

שלום דניאל,
    היותך בת 30 עם שלל הבעיות שרשמת, מעמיד אותך בקבוצת סיכון לארועים טרומבוטיים וטרומבו-אמבוליים במערכת כלי הדם העורקיים והורידיים.
    לגבי עורקי התרדמה - ישנם סוגי הדמיה והערכה לגבי מחלת העורק. משלל הבדיקות, המקובלת היום (ושנבדקה והוכחה כאמינה) היא מידת ההצרות בעורק, עקב המצאות פלאק טרשתי עליו. הסיכון לארוע אמבולי מהפלאק, הוא ביחס למידת ההצרות. מדידת ההצרות נעשית בשיטה עקיפה, ע"י דופלר עורקי צוואר אשר מודד שינויי מהירות זרימת הדם ביחס למידת ההצרות, ושינויי המהירות מתורגמים לאחוזי ההצרות.
    כאשר יש צורך בהחלטה טיפולית בעורקי התרדמה, נכנסים גורמים נוספים לתמונה, אשר אינם עומדים בפני עצמם כהתוויה לטיפול בעורק כגון מין החולה, מחלה בצד שני, הוכחה לארוע מוחי ישן וכד'.
    לפי המדדים שכתבת, אין התוויה כעת לטיפול בעורקי התרדמה, וכדאי להמשיך במעקב צמוד באותו סוג של הדמיה, והייתי מחמיר ואומר, באותו מכון. זה מאפשר לראות ערכים של מידת ההצרות, ובמקביל דינמיקה (באם קיימת) והחמרה בהצרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו