מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעקבות המלצותכם המועילותאלמונית12/11/2010
שלום רב,
לפני 3 שבועות כתבתי על שטף דם וקיבלתי את המלצותכם לפנות גם לרואומטולוג.
קיבלתי ממנו הפניה לבדיקות ששניים מהם יצאו מאוד חריגות.כפי שכתבתי לכם אז, אני סובלת שנה שלמה מבלי להבין מדוע ואוליי הבדיקות יעזרו סוף סוף להבחן אותי.
ANTI CARDIOLIPIN IgM:149
A.B2 GLYCOPROTEI IgM:29
הערך המקסימלי הנורמלי הוא 12 בשני הבדיקות.
התור שלי לראומטולוג הוא בעוד 3 חודשים.
יוקל לי מאוד אם תעזרו לי שוב ותתנו לי מידע לגבי הערכים האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות המלצותכם המועילות - תגובה
ד``ר טל סולומון13/11/2010שלום לך,
תוצאות הבדיקות חריגות במעט.
IGM היא מולקולה המעידה על תהליך חיסוני חריף בגוף, או יותר נכון תגובה חריפה לתהליך בגוף. הערכים הגבוהים יכולים להיות בשלל מחלות, ושילוב של הרבה מדדים יכול לכוון לאבחון.
אבחון בראומטולוגיה מושטת על ממצאים קליניים, בדיקות דם וגם הדמיה.
שתי הבדיקות הן חלק מתמונה שלמה שלא נמצאת מולי, וגם אם הייתה, לא הייתי מצליח להגיע לאבחנה כי הבדיקות מאשרות או שוללות אבחנות אפשריות ולא להפך כלומר,הבדיקות לכשעצמן הן לא המוקד של האבחנה (אני מקווה שסיבכתי אותך :) )...בשורה התחתונה, מכיוון שהסימפטומים שלך מינוריים, והמחלה לא נשמעת לי סוערת (לכל מחלה שתהיה), תתאזרי בסבלנות לתור לראומטולוג שיאבחן ויטפל בך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף כמה דברים
אלמונית13/11/2010קודם כל תודה על תשובתך.
אני מבינה בגדול מה שכתבת בקשר לבדיקות.
בשנה האחרונה כפי שכתבתי אני מאוד סובלת.אני לא יכולה לזוז ללא משככי כאבים בוקר וערב(אני לא מגזימה,זה ממש סיוט).במהלך השנה בלוטת התריס שלי הפסיקה לתפקד כראוי ולא יכולתי לעבוד יותר מחודשיים כי היו לי בעיות של ערנות וריכוז.כך שמבחינתי הסמפטומים מאוד מפרעים וכרגע אני עוד במצב טוב ביחס למה שהיה לפני מספר חודשים.אבל אני מרגישה שזה זמני עד לגל הבא ואוליי משהו אחר יתקלקל אצלי.
קיוויתי שיש רשימה של מחלות שגורמות לבדיקות ליהיות חריגות ואוכל לקשר בין אחת מהם לבין מה שיש לי.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף כמה דברים - תגובה
ד``ר טל סולומון13/11/2010שלום,
בפנייתך הראשונה לא זכור לי שציינת את מצבך הכללי עם הכאבים ותפקוד בלוטת התריס...
נראה כי את צריכה להיבדק ולהיות מוערכת באופן יסודי על יד רופא משפחה ואולי גם פנימאי. יש יותר מדי דברים, וקשה בצורה של התכתבות לנסות לאבחן אותך ולטפל בך כראוי....מה גם שזה לא המקצוע שלי.
כדאי שתזמיני תור קרוב לרופא משפחה, ותנסי להעביר את כל (ואני מדגיש כל) סימפטום שלך, ולפי זה תהיה אפשרות להרכיב לך תכנית ברור מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?